A beruházás összege nagyjából 200 millió forintot tesz ki

2020.07.08. 14:00

Nyolc focipálya épül Veszprém megyében

Hét grassroots méretű grundfocipálya, valamint egy 40x20-as műfüves pálya épül Veszprémben és a megye négy másik településén – derült ki az MLSZ Veszprém megyei igazgatósága és az 1. Futsal Club Veszprém közös sajtótájékoztatóján.

B. Virág Rita

Balról Finta Péter, az MLSZ Veszprém megyei igazgatóságának igazgatója, Ovádi Péter országgyűlési képviselő, valamint Rajki Tamás, az 1. Futsal Club Veszprém ügyvezetője

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Finta Péter, az MLSZ Veszprém megyei igazgatóságának vezetője elmondta, az országos, megyeszékhelyeknek kiírt pályázaton 33 hely üresen maradt, ezért úgy gondolták, megpróbálják szaporítani a veszprémi pályák számát, valamint igyekeznek segíteni a környező településeknek, ahol nagy szükség van egy pályára, ahol aktív sportélet zajlik.

– A veszprémi Deák, Bá­thory és Kossuth iskolában kialakíthatunk egy-egy 12x24 méteres grundfocipályát, amelyeket az intézményeken kívül a környékbeli óvodások is használhatnak. Négy megyei településen, Herenden, Balatonfüreden, Balatonedericsen és Nemesvámoson szintén ezekhez hasonló pályák épülnek. A Jendrassik–Venesz szak­iskola területén pedig egy 20x40-es műfüves labdarúgópályát alakíthatunk ki – magyarázta az igazgató.

Ovádi Péter, a terület országgyűlési képviselője, a megyei labdarúgó-szövetség elnökségi tagja azt emelte ki, a foci, a sport igazi közösségépítő tevékenység.

– Örömteli, hogy a harminchárom szabad pályázati helyből nyolcat Veszprém megye nyert el. Főleg olyan településeknek próbáltunk segíteni, ahol nagy szükség volt ezekre, és a helyi közösség aktivitása elvitathatatlan. Az új pályákon végre 21. századi körülmények között sportolhatnak a kicsik és a nagyok. Ezek a pályák azt a célt is szolgálják majd, hogy az óvodásokat és iskolásokat közelebb hozzuk egymáshoz. A sport szeretete összeköt minket – hangsúlyozta Ovádi Péter.

Rajki Tamás, az 1. Futsal Club Veszprém ügyvezetője arról beszélt, hogy közel 200 millió forint a beruházás értéke.

– Az önkormányzatoknak tíz százalék önrészt kellett biztosítaniuk, és örömmel vettük, hogy mindenki az első szóra csatlakozott – fogalmazott.

Rajki Tamás aláhúzta, az 1. FCV számára különösen fontos az utánpótlásképzés, és az óvodás korosztálytól lépcsőzetesen igyekeznek felépíteni a korosztályokat. Kezdetben még nem labdarúgókat vagy futsalosokat nevelnek, sokkal inkább focistákat. Nem lehet és nem is akarják szétválasztani ezt a két kategóriát, a lényeg, hogy a sportág szerelmeseivé váljanak a gyerekek.

Balról Finta Péter, az MLSZ Veszprém megyei igazgatóságának igazgatója, Ovádi Péter országgyűlési képviselő, valamint Rajki Tamás, az 1. Futsal Club Veszprém ügyvezetője
Fotó: Pesthy Márton/Napló

Megtudtuk még, Veszprémben az 1. FCV és az adott intézmény közösen működteti majd a pályákat, késő délutánonként, esténként akár külsős csoportok is kibérelhetik majd.

Egy ilyen grassroots pálya már felépült a megyeszékhelyen, a VFC USE Erdész utcai sporttelepén. A pálya 12x24 méteres, műfű borítású, körben palánkos, a terület egészét pedig háló borítja több mint háromméteres magas­ságban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!