foci

2020.07.10. 07:00

Öt ajkai gól a Sopron ellen

Második edzőmérkőzésén is fölényes győzelmet könyvelhetett el az NB II-es FC Ajka NB III-as riválisa ellen.

B. Virág Rita

Jövő szerdán a Perutz FC Pápát fogadja a zöld mezes FC Ajka

Fotó: Balogh Ákos/Napló

FC Ajka–SC Sopron 5-1 (3-0)

FC Ajka: Balogh – Kovács, Heffler, Tar, Présinger, Tóth G., Kenderes, Tóth P., Zamostny, Zsolnai, Lengyel. Pályára léptek még: Horváth, Nagy I., Lakatos, Stoiacovici, Irimiás, Csizmadia, Görgényi, Nagy K., Zvara, Rétyi. Edző: Kis Károly.

SC Sopron: Rátkai – Galambos, Baranyai, Tóth, Gáncs, Holzman, Bódis, Jakab, Pető, Kustor, Purt. Pályára léptek még: Majer, Gere, Harangozó, Jakab, Krizsanits, Kovács, Kalmár. Edző: Horváth Csaba.

Gólszerzők: Zamostny (2), Lengyel, Nagy K. (büntetőből), Tóth G., illetve Pető.

A 16. percben szép támadás végén előbb Lengyel, majd Zsolnai találta el a kapufát, harmadjára Zamostny elé került a labda, aki az üres kapuba lőtt, 1-0.

A 29. percben Heffler fel­ívelését Tar fejelte Zamostny elé, aki szépen helyezett a bal alsó sarokba, 2-0.

Hat perc múlva Kovács ugratta ki Tóthot, aki remekül passzolt Lengyel elé, támadónk igazítás nélkül lőtt a jobb alsó sarokba, 3-0.

Az első félidőben nagy fölényben játszott az FC Ajka, akár nagyobb arányban is vezethetett volna. A soproniak egy kapufával vétették észre magukat.

A második félidő elején növelte előnyét a házigazda: Rétyit vágták fel a büntetőterületen belül, a megítélt tizenegyest Nagy K. higgadtan helyezte a bal alsó sarokba, 4-0.

A 64. percben Nagy I. szabadrúgását Csizmadia fejelte vissza, a hosszún érkező Tóth G. senkitől sem zavartatva lőtt az üres kapuba, 5-0.

A 73. percben alakult ki a végeredmény, egy vendégkontra végén Pető passzolt a kapuba, 5-1.

Az Ajka második felkészülési találkozóján is magabiztos sikert könyvelhetett el.

Jövő szerdán a Perutz FC Pápát fogadja a zöld mezes FC Ajka

Kis Károly: – Szervezetten védekező csapat ellen fociztunk, helyenként ötletes játékot mutattunk be. Természetesen van még javítanivaló a játékunkban.

Az Ajka legközelebb július 11-én, szombaton 11 órakor Gyirmóton lép pályára, majd július 15-én, szerdán az NB III-as Perutz FC Pápát látja vendégül 17.30-kor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!