Kár a kihagyott helyzetekért

2020.08.10. 10:26

A bajnokesélyes vitte el a pontokat Pápáról

Az NB III-as labdarúgó-bajnokság egyik fő esélyese, a III. Kerületi TVE magabiztos győzelmet aratott a Perutz FC felett, mely az első félidőben több helyzetet is elpuskázott.

Haraszti Gábor

20200809 Pápa NB III-as bajnoki labdarúgó mérkőzés Perutz FC (sárga) - III. Kerületi TVE (kék) Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Penovác Károly/Napló

Perutz FC–III. Kerületi TVE 0-3 (0-2)

Pápa, Perutz stadion, 500 néző. V.: Görög. Pápai Perutz FC: Szigeti – Böröczky, Bence, Koronczai, Nagy T., – Baldauf, Németh E. (Szabó Zs., 46.), Szilágyi, Kalász, Irmes (Márton D., 75.) – Skriba (Mogyorósi, 64.). Edző: Lengyel Ferenc. III. Kerületi TVE: Jeszenszky – Szalai, Erdei, Tóth K., Nagy T. – Tamási (Opavszky, 46.), Daróczi (Borvető, 80.), Fazakas, Kokenszky (Czvitkovics, 57.) – Remili, Rabatin, vezetőedző: Kemenes Szabolcs.

Talán még a Sopron elleni, idegenbeli idénynyitó találkozónál is nehezebb feladat várt a Perutz FC-re a bajnokság egyik nem titkolt esélyese, a III. Kerület ellen. A harmadosztályú pontvadászat második fordulójában Hanzl Máté, Dóczi Krisztián, Zsirai Martin mellett szintén sérülés miatt Császár Attila sem tudott pályára lépni, sőt Szabó Zsolt csak a padon kezdett.

A hazai nézőknek csalódniuk kellett a kezdést illetően, az 5. percben ugyanis Remili Mohamed szabadrúgásból megszerezte a vezetést a vendégeknek, 0-1.

Az első negyed óra végén alakította ki első lehetőségét a Perutz, egy jobb oldali beadást Irmes bólintott mellé. A 40. percben óriási ziccert dolgoztak ki a pápaiak, Böröczky remek indításából Skriba léphetett ki egy az egyben, ám a támadó a bal felső sarok mellé lőtt. A hajrában egy perc alatt Irmes kétszer is kecsegtető helyzetbe került, ám mindkét lövését Jeszenszky védeni tudta.

A három kimaradt helyzetet megbüntették a fővárosiak, a 44. percben 16 méterről Daróczi lőtt a kapu jobb oldalába, 0-2.

Szünet után hét perccel a csereként pályára lépő Szabó Zsolt lőtt ballal a bal kapufa mellé, majd az 59. percben háromra nőtt a különbség: egy jobb oldali szögletet Böröczky a saját kapujába fejelt, 0-3.

A folytatásban már nem forogtak veszélyben a kapuk, az utolsó fél órában egy Daróczi-belsőzést és egy Márton-tekerést jegyezhettünk még fel.

Lengyel Ferenc: – Az első félidőben partiban voltunk, taktikailag felvettük velük a versenyt. Sajnálom, hogy mindjárt a mérkőzés elején egy olyan gólt kaptunk, amire felhívtam a figyelmet: tudtuk, hogy Remili jó szabadrúgáslövő, erre három ember állt a sorfalban. De még ezután is volt esélyünk, 0-1-nél sajnos Skriba és Irmes is hibázott, amit a szünet előtt megbüntetett az ellenfél. A harmadik góllal eldőlt a meccs, ott már nem néztünk ki jól, de már korábban is hangsúlyoztam, hogy ez a III. Kerület játékosállományban, körülményekben NB II-es szintű.

A pápai csapatra a héten két bajnoki vár, augusztus 12-én, szerdán Tatabányára utazik az alakulat, majd augusztus 16-án, vasárnap 19 órai kezdéssel Nagyatád ellen ismét hazai pályán játszanak a sárga-kékek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!