Fontos lesz a helyzetkihasználás

2020.08.12. 11:00

A balatonfürediek hazai környezetben játszanak a harmadik fordulóban

Nincs megállás a labdarúgó NB III nyugati csoportjában sem: szerdán 17.30-tól a Balatonfüredi FC a Mol Fehérvár FC II együttesét látja vendégül.

Juhász-Léhi István

Szalai Péter korábbi klubja ellen bizonyíthat

Fotó: Penovác Károly/Napló

NB III-as megyei rangadót játszott az előző fordulóban a Balatonfüred mostani ellenfele: a „kis Vidi” a Puskás Akadémia második csapatával találkozott, és hiába vezettek a fehérváriak még a félidőben 1-0-ra, végül 2-1-re alulmaradtak a Felcsút ellen.

Érdekes tény, hogy az összecsapáson a székesfehérváriaknál a kispadon kapott helyet az első csapattól biztosan távozó Elek Ákos és Futács Márkó is.

Nézzük a harmadik vonal állását! Annak ellenére, hogy mindössze két fordulón vannak túl a csapatok, az már most kijelenthető, hogy a nyugati csoportból két csapat magasan kiemelkedik.

Az egyik a jelenlegi listavezető, a III. Ker. TVE, amely a koronavírus-járvány egyik legnagyobb vesztese volt, azonban az óbudaiak ismét bejelentkeztek a bajnoki címért, és idén meg lehet számukra a hőn áhított feljutás.

Ebbe talán egy régi, nagy hagyományú vidéki klub, a Tatabánya szólhat bele, amely kihívója lehet a fővárosi egyletnek.

De vissza Füredre! Mint arról az elmúlt napokban a Napló is beszámolt, az előző játéknapon nem termett sokkal több babér a Balaton-partiaknak sem – a Mol Fehérvár II-höz hasonlóan –, ugyanis 3-0-s vereséget szenvedtek a hírek szerint az NB II-be vágyó MTE 1904 Mosonmagyar­óvár csapata ellen.

– A Fehérvár II masszív, dinamikus csapat. Úgy érzem, hogy leginkább a helyzetkihasználások fognak dönteni szerdán is – mondta a Naplónak Sowunmi Thomas.

Szalai Péter korábbi klubja ellen bizonyíthat
Fotó: Penovác Károly/Napló

A balatonfürediek szakvezetője szerint a legnagyobb problémájuk jelenleg az, hogy a kapott gólokat fegyelme­zetlenségek előzik meg, amin mindenképpen változtatni kell, hogy előrelépjenek.

– Jobban kell a csapatnak koncentrálnia ahhoz, hogy a folytatásban sikeresek legyünk – tette hozzá a BFC edzője.JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!