VESC

2020.08.21. 14:00

A cél a dobogó: a Rába-kupán címvédőként indulnak a veszprémi röplabdások

Sikerült együtt tartani a csapat nagy részét, így mindenképpen a dobogót célozza meg a Veszprémi Egyetem SC NB II.-es női röplabdaegyüttese, amely a héten kezdte meg a felkészülést a 2020–21-es évadra.

B. Virág Rita

20200818 Veszprém Megkezdte felkészülését az NB II-es Veszprém Röplabda Klub Szokolikné Kalmár Judit edző irányításával Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Fotó: Penovác Károly Veszprém Megyei Napló

A koronavírus-járvány miatt a röplabdabajnokságok is félbeszakadtak tavasszal. A Veszprémi Egyetem SC NB II.-es női gárdája remekül szerepelt az alapszakaszban, a rájátszásban a felsőházban szerepelt. Amikor a pandémia miatt „lehúzta a rolót” a fél világ, akkor Szokolikné Kalmár Judit tanítványai az első helyen álltak a felsőházban, veretlenül és jó eséllyel pályáztak arra, hogy később a feljutásért játszhassanak.

– Júniusban, amikor a veszélyhelyzetet feloldották, új­ra­kezdtük az edzéseket. Egy hónapig tartott munka. A célunk az volt, hogy a lányok visszazökkenjenek a játékba, és fizikálisan se maradjanak le túlságosan – kezdte Szokolikné Kalmár Judit vezetőedző.

A héten, bő egy hónapos pihenőt követően, megkezdődött a felkészülés a 2020–21-es évadra. Kéthetes edzőtáborral indul a munka, napi két edzésen vesznek részt a lányok.

Mint a szakvezetőtől megtudtuk, Iglói Lili távozott. A fiatal liberó a jogra felvételizett, és szeptemberben megkezdheti az egyetemen a tanulmányait.

– Lilit szinte azonnal pótolni tudtuk a húgával, Iglói Nórával, akit az U19-es csapatunkból emeltünk be a felnőttek közé. Újonnan érkező Tóth Laura, aki a SZESE Győrtől igazolt hozzánk. Ott csapatkapitány volt, tehetséges ütőjátékos, jó alapokat kapott, azonban mi liberóként számítunk majd rá. Giovanna Monteiro a Vasasból teszi át székhelyét hozzánk. A 16 éves tehetség külföldi akadémiákon edződött, magas, nagy ütőerejű játékos, aki nem mellesleg kiváló pétanque-játékos is. Különleges neve brazil édesapjától ered, de természetesen magyar röplabdásról beszélünk – fogalmazott a tréner.

Megtudtuk még, Veressné Bíró Tímea visszavonul, a rutinos liberó, aki kétgyermekes édesanya, befejezi az aktív sportolást.

A pontvadászat szeptember végén indul, a VESC az NB II. Nyugati csoportjába kapott besorolást, másik nyolc gárdával együtt. Addig két felkészülési tornán vesz részt a csapat, jövő hétvégén Fehérváron szerepel, majd Győrben a Rába-kupán címvédőként lép pályára szeptember közepén.

– Ugyan még nem ismerjük az ellenfeleinket és az erőviszonyokat, ám az elmúlt évek tapasztalata alapján az első körön a felsőházat, vagyis az 1–4. hely egyikét célozzuk meg. Itt pedig szeretnénk olyan helyezést elérni, hogy később a feljutásért csatázhassunk – hangsúlyozta a tréner.

Szokolikné Kalmár Judit hozzátette, a klubnak óriási erősítés Fehér Tibor érkezése, aki az utánpótláscsapatok munkáját fésüli össze, s az U19-es együttest vezeti. Mindemellett a felnőttcsapatnál a vezetőedző munkáját segíti.

– Tibor óriási elánnal vetette bele magát a munkába. Már most jelentős változásokat érzékelek a lányok hozzáállásában, az edzések hangulatában. A legkisebb korosztálytól a legnagyobbakig mindenki motivált és nagyon várja már az éles mérkőzéseket. Bízunk benne, a helyzet lehetővé teszi, hogy újra játszhassunk – zárta.

Új iskolákkal működnek együtt

A Veszprémi Egyetem SC vezetősége mindent megtett azért az elmúlt hónapokban, hogy a város iskoláival együttműködést kezdeményezzen és alakítson ki. A klub az ősztől új bázisokat építhet két intézményben is: a Simonyi és a Rózsa úti iskolában lehetőséget biztosítanak arra, hogy a diákok megismerkedjenek a röplabdával. „Szeretnénk minél több tehetséget felkutatni és bevonni a munkába. Nyilván nem mindenki szeretne majd versenyszerűen sportolni, ez nem baj. Azokat is várjuk, akik csak mozogni, sportolni szeretnének a maguk örömére” – nyilatkozta az edző.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!