Erő és kitartás

2020.08.18. 20:00

A veszprémi futsalklub fogadta örökbe a medvéket

Az 1. Futsal Club Veszprém 2023-ig örökbe fogadta a város állatkertjének medvéit – jelentették be kedden sajtótájékoztatón, ahol az is kiderült, hogy a sportegyesületnek lesz egy kabalaállata.

Horváth Gábor

20200818 Veszprém Az 1. Futsal Club Veszprém hivatalosan örökbe fogadta az állatkert medvéit, a tájékoztatón egyben bemutatták a csapat kabala figuráját Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Penovác Károly/Napló

Két fontos pontja volt a kedden a veszprémi állatkertben tartott sajtótájékoztatónak. Egyrészt bejelentették, hogy a megyeszékhely futsalegyesülete örökbe fogadja a létesítményben élő fekete medvéket, másrészt a népszerű klub egy kabalaállattal gazdagodik, ami éppen egy medve lesz.

Fotó: Penovác Károly/Napló

- Veszprém sportos város, nagy múltú egyesületekkel rendelkezik, amelyekre büszkék lehetünk. A futsalosok a fiatalabb klubokhoz tartoznak, ugyanakkor komoly népszerűséggel rendelkeznek, nagyon sokan látogatják a mérkőzéseket – kezdte a sajtótájékoztatót Ovádi Péter országgyűlési képviselő, az 1. FC Veszprém társadalmi elnöke, hozzátéve, a csapat igyekszik kiszolgálni a szurkolók igényeit. Ennek a törekvésnek a jegyében a következő szezontól a futsalosoknak kabalaállata is lesz, méghozzá egy medve.

- Autentikus, hogy ezt épp a veszprémi állatkertben jelenthetjük be, amely a város egyik legnagyobb attrakciója.

Fotó: Penovác Károly/Napló

Ovádi Péter kiemelte, hogy a futsalosok egy remek közösséget alkotnak, az NB I-es felnőtt együttes és az utánpótlás eredményeire egyaránt rendkívül büszkék. Ahogyan arra is, hogy az utóbbi években kiváló szurkolótábor épült a csapat köré.

Rajki Tamás, az 1. FCV ügyvezetője beszédében hangsúlyozta, hogy régóta remek a kapcsolatuk az állatkerttel, és ezt az összefogást erősítik most azzal, hogy az egyesület örökbe fogadja a veszprémi fekete medvéket. – A társadalmi szerepvállalás fontos a klubunk életében. Szeretünk a jó ügyek mellé állni. Tudjuk, hogy a vírushelyzet az állatkert bevételeiben is kiesést okozott, az örökbefogadás keretében 150 ezer forinttal segítjük az intézményt – fogalmazott az ügyvezető, aki elárulta: hazánkban a veszprémi az első futsalklub, amely kabalafigurát „alkalmaz” majd mérkőzésein.

- A medve az erő és a kitartás jelképe, mi is ezeket az erényeket szeretnénk mutatni – tette hozzá Rajki Tamás.

Az állatkerti fekete medvéket az Európa Kulturális Fővárosa projekt jegyében 2023-ig fogadták örökbe a futsalosok, az új kabalafigura mezszáma pedig a 23-as lesz.

Az embernagyságú plüssmedvének neve egyelőre nincs, a sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a csapat szurkolói szavazhatnak majd róla nemsokára.

Török László, a veszprémi állatkert igazgatója örömét fejezte ki, hogy ilyen jó kapcsolatot ápolnak a futsalosokkal, akik örökbefogadásról is határoztak.

Fotó: Penovác Károly/Napló

- Látványos fejlődésen ment át az utóbbi időszakban az állatkert. Örömmel mondhatjuk, hogy növekszik a látogatóink száma, a határokon túlról is egyre többen érkeznek hozzánk. Emiatt nyílt meg az új medvekifutó is, amely sokkal jobban kiszolgálja az érdeklődőket.

A résztvevők ezt követően elhelyezték az örökbefogadást jelző táblácskát a medvekifutó elé. Rajki Tamás emléklapot vett át Török Lászlótól, az igazgató egy szurkolói sálat kapott ajándékba a futsalosoktól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!