Sikeres kezdés után ismét hazai pályán

2020.08.05. 11:00

Foci NB II: a Kazincbarcikát fogadja szerdán este az FC Ajka

Szerdán 19 órakor ismét hazai pályán szerepel az FC Ajka, amely a labdarúgó NB II második fordulójában a Kazincbarcikát fogadja.

Horváth Gábor

Heffler Tibor (balra) szerint együttese magasra tette a mércét, rendkívül eltökélt

Fotó: Balogh Ákos/Napló

A két csapat az eredeti sorsolás szerint Kazincbarcikán találkozott volna egymással, de a borsodiak kérték a pályaválasztói jog felcserélését, amelybe az Ajka belement.

A Veszprém megyei csapat remekül kezdte a szezont, hiszen vasárnap két vállra fektette az ETO FC Győrt. A 2-1-es végeredményt hozó mérkőzésen a hazaiak abszolút fölényben futballoztak, több lehetőséget dolgoztak ki, míg a vendégeknek alig akadt veszélyes akciójuk.

Az FC Ajka a második félidő elején került előnybe, a tavalyi házi gólkirály Nagy Krisztián talált a kapuba, majd a nyáron érkezett Zsolnai Richárd is gólt szerzett. Az ETO a 82. percben szépített Priskin Tamás révén.

– Nem volt olyan egyszerű ez a meccs, mint ahogyan esetleg az kívülről látszott – reagált érdeklődésünkre az ajkaiak csapatkapitánya, Heffler Tibor. A korábbi válogatott védő hozzátette, ha jobban koncentrálnak és nagyobb százalékban értékesítik helyzeteiket, előbb is eldönthették volna a találkozót.

– Így a végén veszélyben volt a sikerünk, de a csapat erejét mutatja, hogy meg tudta tartani az előnyt. Magasra tettük magunknak a mércét, és ennek igyekszünk a pályán megfelelni. Azt érzem, hogy az együttes minden tagja a lehető legjobb tudása szerint próbál teljesíteni a posztján, és ez most három pontot ért – fogalmazott az Ajkára egy évvel ezelőtt érkezett, korábban Pakson, Székesfehérváron, a Puskás Akadémiánál és a Budapest Honvéd alakulatában is megfordult labdarúgó.

Heffler Tibor (balra) szerint együttese magasra tette a mércét, rendkívül eltökélt Fotó: Balogh Ákos/Napló

Az FC Ajka mai ellenfele döntetlennel kezdte az idényt, a kazincbarcikaiak a bajnoki cím egyik esélyesének, a Vasasnak az otthonában ikszeltek (1-1) a múlt héten.

– A Vasas elleni 1-1 szép eredmény, semmiképpen sem vár ránk egyszerű feladat. Minden ellenfelünket maximálisan tiszteljük, ugyanakkor elsősorban a saját játékunkra koncentrálunk. Bízom benne, hogy ezúttal is sokan kilátogatnak a stadionba, és szurkolóink látványos focit láthatnak. Lépésről lépésre szeretnénk előrehaladni, a célunk az, hogy minden meccsen jobb és jobb teljesítményt mutassunk – jelentette ki Heffler Tibor.

Az előző kiírásban az Ajka előkelőbb helyen végzett riválisánál, Kis Károly csapata a kilencedik helyen zárt, a Kazincbarcika 14. lett. Egymás elleni összevetésben viszont a borsodiak voltak a jobbak, ősszel elvitték a három pontot Ajkáról, tavasszal pedig döntetlenre végeztek a felek.

Az NB II 2. fordulójának programja, szerda, 14.45: Békéscsaba–Vasas, 17.00: DEAC–DVSC, 17.30: Budaörs–Siófok, Szentlőrinc–Gyirmót FC Győr, Dorog–Soroksár, 19.00: Haladás–Szolnok, Csákvár–Szeged-Csanád, Győr–Kaposvár, Nyíregyháza–Pécs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!