Veszprém megyei tájfutók a dobogón

2020.08.06. 07:00

Változatos körülmények várták az indulókat az Őrségben

Hosszú idő után szerveztek újra nagyobb tájfutóversenyt, az őrségi országos rangsoroló megmérettetésen remekül szerepeltek a veszprémiek.

Horváth Gábor

A fotón a Veszprémi Honvéd SE dobogós helyezettjei láthatóak

Forrás: VHS

Őriszentpéter központtal tartottak országos rangsoroló tájfutóversenyt nemrég. Az Őrség-kupa keretében egy normál és egy középtávú futamot rendeztek, előbbi a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség fennállásának 50. évfordulója alkalmából meghirdetett jubileumi versenysorozat első futama is volt egyben.

Érdekesség volt, hogy az elit kategóriák (férfi és női 21A mezőny) indulói a többszörös világ- és Európa-bajnoki helyezett osztrák élversenyző, Ursula Kadan által kitűzött pályákon indulhattak.

- A kétnapos megmérettetésre az Őrségi Nemzeti Park területén került sor, egy fizikailag is nehéz és kifejezetten technikás terepen, amelyet szerteágazó árok- és metsződésrendszerek, meredekebb domboldalak, mély völgyek, vízmosások, mocsaras területek, egy felhagyott bánya és sűrű bozóttal benőtt részek tettek változatossá – tájékoztatta lapunkat Mérő Edit, a Veszprém Megyei Tájfutó Szövetség sajtóreferense, akitől megtudtuk, az első versenynapot végig nagyon barátságtalan időjárás kísérte, a résztvevőket 16 Celsius- fok és szakadó eső fogadta Őriszentpéteren. A domboldalak és az ösvények rettenetesen sárossá és csúszóssá váltak, a patakok pedig megáradtak, és néhol combközépig érő vízben lehetett csak átkelni rajtuk. A második napon változtak a körülmények, de könnyebbek nem lettek, a 29 fokos hőségben és közel százszázalékos páratartalom mellett komoly próbatétel volt a távok teljesítése.

Mérő Edit elmondta, hogy megyénkből is sokan teljesítették a kihívást, és közülük harmincan a dobogóra is felállhattak összetett időeredményük alapján.

A fotón a Veszprémi Honvéd SE dobogós helyezettjei láthatók Fotó: VHS

Eredmények, férfiak, M14B: 1. Nagy Bence. M16B: 2. Blaskó Benedek. M18B: 1. Bálint Benedek, 2. Bálint Ádám. M20A: 1. Tokai-Kiss Bálint. M60A: 2. Tóth Károly (VTC). M65A: 3. Ládi János (BTK). M70A: 1. Andrási Lajos. M80A: 1. Vass Tibor. M10D: 1. Engi Dániel, 2. Molnár Borisz. M12C: 2. Varsányi Ádám. M21B: 2. Ifj. Tóth Károly. M21C: 1. Gazsó Bálint (BTK). M35BR: 1. Molnár Péter (VTC), 2. Szabó Attila (VTC).

Nők, W16B: 1. Ódor Laura. W18B: 1. Lantai Boróka, 3. Lantai Lili. W21A: 2. Mérő Dominika. W40A: 3. Németh Zsoltné. W55A: 1. Kaszásné Boa Ágnes, 2. Böröczkyné Makai Anna. W65A: 1. Wieder Ilona. W10D: 1. Bálint Nóra Napsugár. W12C: 1. Kovács Borbála. W15-18C: 1. Gazsó Laura (BTK). W21B: 2. Tóth Krisztina. W35BR: 1. Tanczer Viktória (VTC).

Nyílt technikás: 2. Csöngei Dezső (VTC). A klubbal nem jelölt versenyzők a Veszprémi Honvéd Sportegyesület (VHS) sportolói.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!