labdarúgó nb III

2020.09.13. 22:35

Balatonfüredi FC: egy félidőért sajnos nem jár pont

A labdarúgó NB III Nyugati csoportjának 10. fordulójában az SC Sopron vendége volt vasárnap késő délután a Balatonfüredi FC.

Juhász-Léhi István

20200830 Balatonfüred NB III-as bajnoki labdarúgó mérkőzés Balatonfüredi FC (piros) - Perutz Pápa (fehér) Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Penovác Károly/Napló

Sopron–Balatonfüredi FC 2-0 (0-0)

Sopron, 1200 néző. V.: Somogy. Sopron: Majer – Keresztes, Tóth A. B., Purt, Kocsis, Holzmann, Krizsonits, Kalmár, Jakab, Pető, Harangozó. Edző: Weitner Ádám. Balatonfüred: Szmola – Sowunmi, Géringer, Nagy Z. K., Imre István, Csikós, Markó, Tetézi, Schillinger, Burucz, Bartha. Edző: Thomas Sowunmi.

A végeredmény ellenére nehezen adta meg magát a Balatonfüred a több mint ezer nézőt vonzó találkozón, ahol igazi futballhangulat uralkodott a hazai ultráknak köszönhetően. A Balaton-partiak a gólig teljesen egyenrangú ellenfelek voltak, ráadásul a találkozó elején ismét elpuskáztak egy százszázalékos ziccert Nagy Z. révén.

A helyzeteit megint nem rúgta be a BFC Fotó: Penovác Károly/Napló

A hazai piros-fehérek első kapura lövése viszont gól lett a második félidőben, igaz, tempót váltott a Sopron: az 53. percben Jakab Dávid 28 méteres szabadrúgásból szerezte meg a vezetést, 1-0.

A 71. percben ismét egy pontrúgás után Jakab Dávid beadását Keresztes Krisz­tián öt méterről fejelte a kapuba úgy, hogy négy vendégvédőt előzött meg, 2-0.

A mérkőzés további részében az eredmény nem változott, a füredieknek még várni kell az első győzelemre.

Thomas Sowunmi: – Szokás szerint nem rúgtuk be a helyzeteinket a mérkőzés elején, ami ismét megbosszulta magát. Nem koncentrálunk, nem találjuk el a kaput. Amíg ez nem változik, nem lesz előrelépés és sereghajtók maradunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!