Egyéni csúcs

2020.09.15. 14:00

Ifjúsági magyar bajnok lett a fiatal pápai kalapácsvető-tehetség

A Pápai Atlétikai Club kalapácsvetője, Füredi Dániel Debrecenben új egyéni csúccsal ifjúsági magyar bajnoki címet szerzett, két héttel később pedig megdöntötte a klub ifi csúcsát.

Haraszti Gábor

Füredi Dániel, aki már harmadik a világranglistán, a dobogó legfelső fokára állhatott Fotó: Pápai Atlétikai Club

A múlt hónapban öt versenyen álltak dobókörbe a Pápai Atlétikai Club (PAC) atlétái. Magyar bajnokságokon, ligadöntőkön, országos viadalokon felnőtt, junior és ifjúsági korosztályokban nagyszerű eredményeket értek el a versenyzők, közülük is kiemelkedik Füredi Dániel, aki új egyesületi csúcsot állított fel az ifjúságiak mezőnyében. Debrecenben az ifjúságiak kalapácsvetési számában Füredi Dániel nemcsak áttörte a 74 méteres határt 74,15 méteres új egyéni csúcsával, de egyúttal megerősítette helyét a korosztály világranglistájának negyedik helyén.

A PAC sportolója mögött második a VEDAC-os Csekő Miklós (71.43) lett, a bronz­érmet a Szombathelyi Dobó SE kalapácsvetője, Viszkeleti Vencel szerezte meg 69,85 méteres egyéni csúcsával. – Nagyon örülök, hogy Dani ilyen magabiztos győzelmet aratott, jól sikerült a formaidőzítése, koncentrált volt, melynek köszönhetően a dobogó legfelső fokára szólították, és nem mellesleg új pápai ifjúsági klubcsúcsot állított fel – mondta tanítványa teljesítményéről Varga Patrik, a klub edzője.

Füredi Dániel, aki már harmadik a világranglistán, a dobogó legfelső fokára állhatott Fotó: Pápai Atlétikai Club

Augusztus végén Budapesten rendezték a 4. Atlétikai Ifjúsági és Junior Magyar Liga Döntőt, ahol ismét dobókörbe álltak a pápai sportolók.

– Dániel folytatta jó nyári sorozatát, új egyesületi junior csúcs fűződik a nevéhez, 75,13 méteres eredménye a világranglista harmadik helyére röpítette. Ugyanezen a megmérettetésen a juniorok kategóriájában Sztupák László megismételte az országos bajnokságon elért harmadik helyezését – tájékoztatott Varga Patrik edző, aki hozzátette, Nagy Gergelynek köszönhetően a székesfehérvári versenyen a felnőttek között egy pápai ezüstérem is született.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!