szegeden játszanak

2020.09.10. 20:00

Újabb nagyágyúval kell szembenéznie az újoncnak

Két sérülést hozott a Telekom Veszprém elleni bajnoki mérkőzés, így megfogyva bár, de törve nem utazik a következő nagy kihívásra, a MOL-Pick Szegedhez a férfikézilabda NB I újonca, a Veszprémi KKFT.

B. Virág Rita

Hasonlóan kemény ellenfélre számíthat pénteken Éles Benedek Szegeden is

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Két forduló után egy győzelmet és egy vereséget tud felmutatni a Veszprémi KKFT együttese. Sokak meglepetésére sikerrel debütált az élvonalban Tombor Csaba csikócsapata, a Dabast nagy csatában 29-27-re verte meg. A második körben viszont a magyar rekordbajnokkal meccseltek a fiatalok és szenvedtek 37-21-es vereséget.

– Sikerült helytállnunk, ahogy ígértük, mindent kiadtunk magunkból – értékelte a Veszprém Arénában látottakat Tombor Csaba szakvezető. – A fiúk most bepillantást nyerhettek, hol tart a nemzetközi élvonal, milyen is egy vérbeli profi csapat ellen játszani.

A találkozón két meghatározó emberét is elvesztette Tombor edző: előbb Somogyi kapott hirtelen az ágyékához, majd Szakály térde bicsaklott meg horrorisztikusan. Előbbinek olyan nagy fájdalmai voltak, hogy végül Rogerio Moraes ölben vitte le a pályáról, utóbbit Kentin Mahé támogatta le.

Hasonlóan kemény ellenfélre számíthat pénteken Éles Benedek Szegeden is Fotó: Pesthy Márton/Napló

– Egyelőre pontos diagnózisunk nincs. A szakemberek megvizsgálták a játékosainkat, Somogyinak valószínűleg részlegesen elszakadt a combközelítő izma, míg Szakálynak feltehetően a térdszalagja sérült meg. Mindegyikük hónapokra kiesett a játékból – tudtuk meg. Rajtuk kívül pénteken Fazekas Gergőre sem számíthat Tombor Csaba, ő szintén maródi és a combközelítő izmát fájlalja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!