A kaposváriak gratuláltak a füredi lányok játékához

2020.10.12. 18:52

A héten két mérkőzés vár a Szent Benedek extraligás csapatára

Három kulcsjátékosát nélkülözve, idegenben kapott ki a női röplabda-extraligában újonc Szent Benedek Röplabda Akadémia (SZBRA) Balatonfüred alakulata.

B. Virág Rita

Kaposváron nem tudta megismételni a nyitányon mutatott teljesítményét a Szent Benedek csapata

Forrás: SZBRA/Szente Benjámin

Fotó: Szente Benjamin

Vacsi Evelin, Vukoja Dubravka és Marija Skoric sem tarthatott a fürediekkel sérülés miatt, s miután mindhárman jól játszottak a nyitányon a Diósgyőr ellen, hiányuk érzékenyen érintette a füredieket.

Fej fej melletti nagy küzdelemben kezdődött meg a találkozó. A Kaposvár azonban a szett közepére 12-9-re elhúzott. Milodanovics Andrea azonnal időt kért, de így sem sikerült megállítani a hazai rohamokat (18-13). A kaposvári gépezetbe azonban hiba csúszott, és pillanatok alatt 19-19-re módosult az eredmény. A rutin azonban a kaposváriak mellett szólt, akik ezután már behúzták a szettet (1-0).

A második játékrészben elbizonytalanodtak a vendégek, néhány elrontott támadás és gyenge nyitásfogadás után lendületbe jött a Kaposvár, és elhúzott 16-6-ra. Fáth Kingát Baksa Panna váltotta liberóposzton, ám a csere ellenére nem vált stabilabbá a játék, és a Kaposvár simán hozta a játsz­mát (25-13, 2-0).

Kaposváron nem tudta megismételni a nyitányon mutatott teljesítményét a Szent Benedek csapata
Fotó: SZBRA/Szente Benjámin

Jóval összeszedettebb arcát mutatta a tóparti együttes a harmadik etapban: 7-4-nél hiába kértek időt a vendéglátók, mert továbbra sem találták a ritmust, és 12-5-nél ismét rövid tanácskozást kellett tartaniuk. A megbeszélés sem segített a Kaposváron, az SZBRA szorgosan gyűjtögette a pontjait Baker, White és Valdez vezérletével, és Fáth Kinga is ügyesen fogadta a nyitásokat. A szett 25-14-re a Füredé lett (2-1). A negyedik szettben gyorsan elhúzott 4-0-ra a Kaposvár, ami ismét bizonytalanságot szült a füredi játékosokban. A hazaiak tetszés szerint szerezték pontjaikat, a balatoniak nem tudtak komoly ellenállást kifejteni. Végül a házigazdák a második meccslabdájukat értékesítve 25-17-re hozták a szettet és 3-1-re a találkozót.

Milodanovics Andrea: Elégedett vagyok a lányokkal, a vereség dacára. Nyertünk egy szettet, s ehhez az első játszmában is közel voltunk. A Kaposvár három légiósa személyesen jött oda hozzám, és gratulált a csapathoz, a játékunkhoz. Szerintem ez is azt mutatja, nem járunk rossz úton, főleg, ha azt nézzük, három kulcsjátékosunkat kellett nélkülöznünk.

Kedden Budaörsön vendégeskednek a fürediek a Magyar Kupában, míg csütörtökön 17 órától a bajnokságban a Vasast fogadják.

Kaposvár–Szent Benedek 3-1 (21, 13, -14, 17)

Kaposvár, 200 néző. V.: Halász, Vári. 1. MCM Diamant Kaposvár: Kalmár 4, Matic 12, Bodovics 4, Helic 12, Klisura 15, Djuric 11. Csere: Szpin (liberó), Hegyi (liberó), Kump 2, Szűcs 2, Szedmák 4, Tóth. Edző: Sasa Nedeljkovic.

Szent Benedek Röplabda Akadémia Balatonfüred: Baker 8, Valdez 9, Szerényi 7, White 15, N. Skoric 7, Araczki 3. Csere: Fáth (liberó), Baksa (liberó), Zen 2, Bleicher 2. Edző: Milodanovics Andrea.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!