szeretnének végre nyerni

2020.10.17. 07:00

A Perutz megtörné a rossz szériát

A labdarúgó NB III 14. fordulójában a Nagykanizsa ellen törné meg 450 játékperce tartó nyeretlenségét, és érezné meg újra a győzelem ízét a Perutz FC Pápa.

Haraszti Gábor

A Perutz FC (sárgában) szeretne végre nyerni

Fotó: Balogh Ákos/Napló

A pápai alakulat a 8. fordulóban nyert utoljára, a BKV legyőzésével akkor mindössze két pontra volt a harmadik helytől, azóta viszont két döntetlen és három vereség a mérleg, az elveszített 13 ponttal a 11. helyre csúsztak vissza a sárga-kékek. A hullámvölgy ellenére a Fehérvár ellen voltak biztató jelek, veszélyesebben játszott a csapat, ám a kidolgozott ziccerek ellenére a gólokat az ellenfél lőtte.

– Nem érdemeltünk vereséget – foglalta össze röviden a meccset Lengyel Ferenc vezetőedző. – Az elmúlt heteket szem előtt tartva a Fehérvár ellen játszottunk a legjobban, pontrúgásokból, felépített támadásokból helyzeteink voltak, sajnos ezek kimaradtak. A sikertelenségek után újra építjük fel magunkat, a játékosok és jómagam is csak a munkában hiszünk, ennek vasárnap már ki kell jönnie a csapatból.

Október 18-án 17 órai kezdéssel a pápaiak ellenfele az a Nagykanizsa lesz, mely szintén 18 pontot gyűjtött az eltelt 13 játéknap során, a Koller-legénység legutóbbi három meccsén viszont nem kapott ki, az elmúlt héten 5-0-ra ütötte ki a Ménfőcsanakot.

– Mindenképp győzelemre készülünk, ami bizakodásra adhat okot, az az elvégzett edzésmunka, nagyon jól dolgoztak a srácok a héten. Ellenfelünk egy felfelé ívelő formát mutató, fizikálisan erős csapat, nehéz meccs lesz ez is, de az elvégzett munkának eredményben is meg kell mutatkoznia.

A Perutz FC (sárgában) szeretne végre nyerni Fotó: Balogh Ákos/Napló

Lengyel Ferenc bízik benne, hogy a kapu előtt hétvégén jobban koncentrálnak majd, hiszen az elmúlt öt fordulóban mindössze két alkalommal sikerült bevenni az ellenfél hálóját.

– Egyik legfontosabb játékosunkat a támadójátékban, Skriba Mátét már másodjára állították ki idén, emellett a gólok előkészítésében és a befejezésben főszerepet vállaló labdarúgóink – Szabó Zsolt, Hanzl Máté, Irmes Dávid, Kalász Milán – talán a korábban említett negatív spirál, talán a formaingadozás miatt adósak a gólokkal, gólpasszokkal. A csütörtöki és pénteki edzésen is nagy hangsúlyt fektettünk ezek gyakorlására, bízom benne, hogy megtörik a gólcsendünk.

A mérkőzést Irmes Dávid sérülés miatt kihagyja, Skriba Máté letöltötte eltiltását, így ott lehet a pályán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!