ötgólos vereséggel

2020.10.07. 16:57

Búcsúzott a VLS Veszprém a futball Magyar Kupától

Kikapott az NB II-es Szegedtől szerdán az NB III-as VLS Veszprém, amely ezzel búcsúzott a labdarúgó Magyar Kupa idei küzdemeitől. A házigazda bakonyiak fiatal csapattal léptek pályára.

Rónai Tamás

20201007 Veszprém Magyar Kupa labdarúgó-mérkőzés VLS Veszprém(piros) - Szeged-Csanád(kék) Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Penovác Károly/Napló

VLS–Szeged 0-5 (0-2)

Veszprém. Jv.: Sipos T. VLS Veszprém: Molnár B. – Burdi, Schőnig, Keresztes (Szücs), Nagy Á., Leidl (Török), Róth (Herczeg), Gunther, Jánó (Bóka), Sárossy, Babos (Babai). Megbízott edző: Farkas László. Szeged-Csanád Grosics Akadémia: Takács J. – Ódor, Bitó (Mohl), Pejovic, Germán, Gajdos (Jovanovic), Moga Sergiu (Szilvási), Takács T. (Grumic), Oláh, Simon, Gréczi (Dobos). Edző: Dobos Barnabás. Gólszerzők: Grumic (2), Dobos, Takács T., Sárossy (öngól).

Borongós, esős idő fogadta a csapatokat a Magyar Kupa főtáblájának 1. fordulójából a koronavírus miatt elhalasztott mérkőzésén. Pető Tamás keddi nyilatkozatának megfelelően a hazaiak kezdőcsapatában az utánpótlás játékosok kaptak lehetőséget, kiegészülve pár rutinosabb futballistával, többek között Gunther Zsolt másodedzővel. A kispadon is váltás történt a mai napra, a bakonyiakat az utánpótláscsapat edzője, Farkas László irányította.

Az NB II-es csongrádiak már a mérkőzés kezdetén magukhoz ragadták a kezdeményezést. Az első kihagyott helyzetüket követően, a hetedik percben már nem kegyelmeztek a vendégek. Egy tetszetős összjáték után Gajdos Zsolt sarkalta a labdát az érkező Takács Tamás elé, aki a jobb alsó sarokba gurított, 0-1. A 24. percben Bitó balról beadott labdáját Gajdos fejelte vissza, az ötösön üresen álló Takács közeli lövését Molnár bravúrral hárította. Az első félóra végén Bitó tört előre, az alapvonalról belőtt labdájára Gajdos ugrott a legmagasabbra, de fejese centikkel a kapu fölé hullott. A fiatal veszprémi játékosok nem voltak megszeppenve a csongrádiak fölénye ellenére sem, és lelkiismeretesen küzdöttek a mezőnyben. A félidő végén egy Gajdos-Bitó kényszerítőt követően utóbbi lőtte be erősen a labdát, ami a középen érkező Sárossy lábáról védhetetlenül vágódott a kapuba, 0-2.

A második játékrészre Dobos Barnabás öt helyen változatott a szegedi csapaton. Pályára léphetett Mohl, Grumic és Jovanovic, akik száznál is több NB1-es mérkőzést játszhattak. Remekül cserének bizonyultak, hiszen az első percben egy Grumic-Jovanovic kényszerítő után a szintén friss játékerő Dobos Áron került ziccerbe, aki magabiztosan lőtt a VLS kapujába, 0-3. A 64. percben előbb Grumics csúsztatott mellé nagy helyzetben, majd egy perccel később Jovanovic szintén fejjel próbálkozhatott, azonban ő sem célzott pontosan. A 66. percben Dobos beadása az üresen álló Grumicot találta meg az ötösnél, aki higgadtan lőtt a hálóba, 0-4. Az első veszprémi kapura lövésre a 78. percig kellett várni, egy szép csel után Babos próbálkozott a 16-os vonaláról, de Takács magabiztosan hárított. A vendégek teljesítményére Grumic tette fel a pontot, aki Ódor labdáját bólintotta a hazai védők között a kapuba, 0-5.

Farkas László: – Szerintem reális eredmény született. Mindenki tudta, hogy milyenek az erőviszonyok, a Szeged egész erős összeállításban lépett pályára. Mi ma olyan fiataloknak adtunk lehetőséget, akik ma debütáltak a felnőttcsapatban, és még nem léptek pályára tétmérkőzésen. Úgy gondolom, hogy a csapatomból ma senki nem vallott szégyent.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!