Meccsnap

2020.10.24. 07:00

Idegenben lép pályára a VLS és a Perutz

A VLS Veszprém és a Pápai Perutz FC egyaránt idegenben lép pályára vasárnap (13.30) a labdarúgó NB III.-ban.

Haraszti Gábor, Rónai Tamás

20200823 NB III-as bajnoki labdarúgó mérkőzés VLS Veszprém (piros) - Perutz Pápa (fehér) Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Penovác Károly/Napló

A BKV Előre otthonában lépnek pályára Pető Tamás tanítványai a labdarúgó NB III. nyugati csoportjának 15. fordulójában.

A Practical-VLS Veszprém a Balatonfüred elleni, múlt heti összecsapáson közel állt hozzá, hogy elveszítse hazai veretlenségét, de egy 96. percben esett szerencsés öngólnak köszönhetően egy pontot otthon tartottak Gulyásék.

– Az első félidőben mi, a másodikban fürediek játszottak jobban, bár a több gólszerzési lehetőség előttünk adódott. Mindkét csapat ajándékozott egy-egy gólt a másiknak, így utólag nézve reális eredmény született – értékelte a megyei rangadót Pető Tamás, a VLS vezetőedzője.

A BKV Előre a tabella 16. helyét foglalja el. A hazai pályán lejátszott hét mérkőzéséből kettő győzelem, egy döntetlen mellett négy vereség a mérleg. – A hétvégét követően volt egy kisebb pihenőnk, most ideálisan tudtunk készülni a BKV elleni találkozóra az elmúlt hetek sűrű programja után, így a játékosok is jobb fizikai állapotban vannak. A koronavírus által okozott nehézségekből mi jöttünk ki a legrosszabbul, hiszen azt megelőzően erőnlétileg és csapatszinten rendben voltunk, és talán most kezdünk visszaállni arra a szintre. Győzelemmel szeretnénk távozni a fővárosból, de ehhez az is kell, hogy a ziccerekig kidolgozott helyzeteinket gólra váltsuk – bizakodott Pető Tamás.

Hat nyeretlenül megvívott bajnoki után áll a Perutz FC, melyet még az ág is húz ezekben a hetekben. A Nagykanizsa ellen a 17. percben gól- és emberhátrányba került a pápai alakulat, ráadásul a játékvezető is rendre a hazaiakat sújtotta téves ítéleteivel. A végeredmény a 87. percben szerzett vendéggóllal 2-1 lett a kanizsaiak javára.

A piros mezes Veszprém és a Pápa egyaránt győzelmi reményekkel lép vasárnap pályára Fotó: Penovác Károly/Napló

– Nagyon mérges és csalódott voltam a lefújás után – mesélte Lengyel Ferenc edző. – A korai kiállítás ellenére is volt esélyünk otthon tartani a három pontot, meglátásom szerint két büntetőt nem kaptunk meg, a hajrához közeledve pedig elkövettünk egy védelmi hibát, amit az ellenfél kihasznált.

Lengyel Ferenc bízik benne, hogy egy idegenbeni bravúrral végre kilábalnak a negatív eredményspirálból. A Pápa vasárnap Bicskén szerepel.

– Folytatjuk azt a munkát, amit már régóta végzünk, de ismét nehéz meccs vár ránk – mondta a tréner.

– Az elmúlt fordulók sikertelensége miatt próbáltam a héten mentálisan is összekapni a csapatot. Nincs mese, a szavak és az ígérgetések helyett tettek kellenek, pontokat kell gyűjtenünk.

A csapathoz kapcsolódó hír, hogy Lengyel Ferenc döntése értelmében szakmai okok miatt határozatlan időre kikerült a keretből Császár Attila, akit a Nagykanizsa ellen a 17. percben állítottak ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!