sportszerű találkozó

2020.10.19. 12:06

Igazságos döntetlen született a megyei rangadón

Az ajkai együttes első hazai találkozóját vívta, azzal a Balatonfüreddel, ahol több, már az NB I-ben szerepet kapó játékos pallérozódik. A mérkőzés kezdődobását Gaál Zsóka, a város kiváló sakkozója végezte el.

B. Virág Rita

KK AJKA–BFKA B.Füred U22 25-25 (12-12)

Ajka: 120 néző. V: Haskó,Natkai. KK AJKA: Vikor – Bonyhádi, John 2, Laufer 10 (1), Mátó 3, Márton 4, Szrgyan 2. Csere: Horváth, Baracskai (kapusok), Tárkányi 1, Fülöp 2, Erőss, Bajnóczi 1, Venczel, Forgács, Ignácz. Edző: Tréki Tamás.

BFKA Balatonfüred: Seprős, Gátvölgyi (kapusok), Mellák 1, Ág 5 (3), Határ 2, Jánosi, Draskovics 5, Kőhegyi 1, Szmetán 5, Valler, Fadhle 1, Brandt 4, Szűcs 1, Hegyi. Edző: Kis Ákos.

Kiállítások: 4, ill. 8 perc.

Hétméteresek: 3/1, ill. 3/3.

A bajnoki elején felváltva estek a gólok, majd 5-6-os állás után zsinórban háromszor is betaláltak a fürediek, és 5-9-re alakult az állás.

A hazaiak edzője azonnal időt kért, ezzel sikerült megakasztani a tóparti rohamokat, és a félidő végére kiegyenlített az Ajka.

A szünet után Laufer nagyszerű játékának köszönhetően rendre két góllal meglógtak a hazaiak, azonban a fiatal vendégek újra és újra egyenlítettek (17-17, 20-20). Sajnos az ajkaiak közül ketten is megsérültek, John és Márton sem tudta folytatni a játékot. A kapusok mindkét oldalon remek formát mutattak, így nehéz lett volna megjósolni a mérkőzés végkimenetelét (53. perc: 23-23).

Az utolsó percekre még fokozódott a feszültség: 24-23 után fordított a BFKA, majd 25-25-nél az ajkaiak támadhattak a győzelemért, de már csak egy időn túli szabaddobásra futotta, amiből nem született gól.

A fordulatokban és izgalmakban gazdag, roppant sportszerű megyei rangadón igazságos döntetlen született.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!