A Balatonfüred feltámadt az edzőváltás óta

2020.10.16. 21:16

Megyei rangadó következik

Megyei rangadóval folytatódik a labdarúgó NB III, ahol a Practical VLS Veszprém az elmúlt hetekben egyre jobb formát mutató Balatonfüredi FC-t fogadja.

Juhász-Léhi István, Rónai Tamás

A Balatonfüredi FC (pirosban Bene) zsinórban három meccset nyert

Fotó: Balogh Ákos/Napló

A veszprémi együttes játékosai a pozitív koronavírusos eredmények miatti kényszerszünetet követően négy mérkőzésen léptek pályára, ebből háromszor hazai pályán. A Nagyatád elleni kiütéses győzelem (5-0) után előbb a Gárdony csapatával (1-1), majd szerdán a korábbról elhalasztott találkozón a listavezető III. Kerület (2-2) ellen játszottak döntetlent Gulyásék. Ezt megelőzően Felcsúton szintén egy gól nélküli döntetlennel kellett megelégedniük a bakonyiaknak. A pontoknak köszönhetően a tabellán a bravúros 7. helyet foglalja el a Practical VLS, mindössze három ponttal lemaradva a dobogó legalsó fokáról.

Vasárnap délután ismét hazai pályán bizonyíthatnak Vass Szilárdék. Az ellenfél ezúttal a megyei rivális Balatonfüredi FC lesz, amely az edzőváltás óta mindhárom mérkőzésén győztesen hagyta el a pályát. A két csapat utoljára a 2018/2019-es szezonban találkozott egymással, a megyei első osztályban megvívott találkozókon nem bírtak egymással a felek, mindkét találkozó 1-1-es döntetlennel zárult.

– A szerdai kemény és fárasztó összecsapás után a játékosok pihenőnapot kaptak. Péntek délelőtt egy átmozgató edzésen vettek részt a srácok, remélhetőleg megfelelően sikerül felkészülnünk a Balatonfüred ellen.

A vendégek az új edző érkezésével kaptak egy új impulzust, bár eddig sem volt rossz játékoskeretük, és ennél jobb eredményre lettek volna képesek. Az előző három fordulóban szervezettebb játékot mutattak, és a győzelmeik figyelemre méltóak – árulta el Pető Tamás, a VLS vezetőedzője, aki Nagy Richárdra sajnos továbbra sem számíthat, Pavlitzky Balázs játéka is kérdéses még kisebb sérülése miatt.

– Varga Áron ismét bevethető lesz a hétvégén, vele egészül ki a csapat kerete, így pontosan 15 mezőnyjátékos áll a rendelkezésemre a fürediek ellen. A lehetőségeinkhez mérten megpróbálunk maximálisan felkészülni, és teljes erőbedobással teljesíteni – nyilatkozta Pető Tamás.

A Balatonfüredi FC (pirosban Bene) zsinórban három meccset nyert Fotó: Balogh Ákos/Napló

Hetek óta tart a Balaton-partiak nagy sorozata: A dobogós III. Kerületi TVE, és Tatabánya után legutóbb a Nagyatádot is legyőzte a Borgulya-csapat.

– Nehéz mérkőzésre számítok, jó csapat a Veszprém, láttam őket játszani a hétköznap is – nyilatkozta a Naplónak Borgulya István, a Balatonfüred edzője a megyei derbi előtt. – Hogy rangadó-e? Nekünk minden mérkőzés rangadó, azaz minden találkozón pontot vagy pontokat kell szereznünk a bennmaradásért vívott harcban.

A fürediek mestere arról is szólt, hogy mindig a következő találkozóval foglalkoznak.

– Ami volt, az nagyon jó volt, lehet belőle meríteni. Sőt! Kell is belőle meríteni. A játékosaim kezdenek ráérezni arra, hogy mit szeretnénk játszani, ráadásul bátran megcsinálhatnak bármit a pályán – fogalmazott Borgulya István. – Az eredményeken látszik, hogy van bennük bőven, ami reményeim szerint a következőkben is ki fog jönni, és lesznek győzelmeink. Szép lenne, ha minden így menne tovább, de persze a futball nem erről szól. De hangsúlyozom: arra törekszünk, hogy minél tovább tartson ez a sorozat.

A fürediek mestere kiemelte: ő az a fajta edző, aki, bárhol is áll a tabellán az ellenfél, a saját játékát szereti játszatni.

– Szeretem a támadófutballt. Azt vallom, ha mi vagyunk az ellenfél kapuja előtt, akkor valószínűleg mi rúgunk gólt – jelentette ki. – Nem szeretek változtatni, persze az ellenfelet feltérképeztük, ám mi a saját játékunkat akarjuk játszani.

A megyei rangadó 14.30-kor kezdődik a veszprémi városi stadionban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!