labdarúgó nb III

2020.10.14. 18:40

VLS Veszprém: igazságos döntetlen a listavezető ellen

A VLS Veszprém labdarúgócsapata az első félidőben többgólos előnyre is szert tehetett volna a III. Kerület ellen, azonban a vendégek a második játékrész alapján megérdemelten egyenlítettek.

Rónai Tamás

Előfordul, hogy az NB I-es futballrangadókra itthon több fogadást kötnek, mint a legnépszerűbb külföldi bajnokságok nagy derbijeire

Fotó: Illusztráció

Practical-VLS Veszprém – III. Kerületi TVE 2-2 (2-1)

Veszprém, 150 néző. V.: Barna G. (Kiss B., Perák A.)

Practical-VLS Veszprém: Deczki – Dobsa, Schőnig, Gulyás, Rédling (Gálfi a 61. (Michel a 84.)), Kovács D., Vass (Rápó a 74.), Krebsz, Róth (Molnár B. 61.), Somogyi, Major. Edző: Pető Tamás.

III. Kerületi TVE: Jeszenszky – Nagy T., Erdei, Bori, Opavszky, Fazakas, Czvitkovics (Kokenszky a 85.), Tamási Zs., Borvető, Daróczi (Remili a 72.), Rabatin. Edző: Kemenes Szabolcs.

Gólszerzők: Major a 12., Dobsa 23., ill. Czvitkovics 32., Borvető 55.

Az előző 48 óra folyamatos esőzése ellenére remekül előkészített pályán indulhatott útjára a labda az NB III 9. fordulójából elhalasztott találkozóján.

A 4. percben megszerezhette volna a vezetést a Veszprém. A Róth buktatásáért megítélt büntetőt Major végezte el, de lövését Jeszenszky hárította. A 12. percben Róth végezhetett el szabadrúgást a bal szögletzászlótól, melyet még a védők menteni tudtak. A kipattanóra Vass érkezett a tizenegyes pontnál, lövése a gólvonalon álló védőről felpattant, a jobb kapufánál álló Major reagált a leggyorsabban, és a hálóba bólintott (1-0).

A 23. percben Róth 25 méterről beívelt szabadrúgására Dobsa robbant be, és öt méterről a tehetetlen kapus mellett a kapuba fejelt (2-0). Egy perccel később Rédling húzott el a jobb szélen, laposan belőtt labdája elcsúszott a védők mellett, az érkező Somogyi 11 méterről a bal kapufát lőtte telibe.

A vendégek a 28. percben veszélyeztettek először, Fazakas távoli lövését Deczki hárította bravúrral. A 32. percben Czvitkovics balról elvégzett szögletére Deczki mozdult ki rosszul, és a labda a hosszú kapufáról a hálóba pattant (2-1). A félidő végéig a vendégek kerültek mezőnyfölénybe, de nagyobb gólhelyzetet nem sikerült kialakítaniuk.

A második játékrész elejétől a fővárosiak beszorították a bakonyiakat, azonban az első nagyobb helyzet a VLS előtt adódott. Az 52. percben Róth szabadrúgását Dobsa csúsztatta centikkel a jobb kapufa mellé. Az 55. percben egy távoli III. Kerület-lövést Deczki ütött ki középre, az üresen érkező Borvető a kapuba helyezett (2-2). Az 57. percben remek háromszögezés után Czvitkovics gurított centikkel a kapufa mellé. A 71. percben Tamási Zsolt közelről leadott erős lövését kellett Deczkinek hárítania. A 77. percben Czvitkovics szögletből legurított labdáját az üresen érkező Remili óriási helyzetben a kapu fölé lőtte. A mérkőzésén végéig már nem változott az eredmény, 2-2-s döntetlennel vonulhattak öltözőbe a csapatok.

Pető Tamás: Az első félidőben lezárhattuk volna a találkozót, ha kicsit több szerencsénk van, akkor négygólos előnnyel mehettünk volna pihenőre. A második félidő inkább a védekezésről szólt, sajnos a játékosok fizikálisan nincsenek a legjobb formában, és kevesen is vagyunk. Összességében örülök az egy pontnak.

Kemenes Szabolcs: Az első 25 perc tükrében a pontszerzés nagy dolog. Mezőnyfölényben játszottunk, de több komolyabb helyzetet kellett volna kialakítanunk. A mérkőzés egészét tekintve reális döntetlen született.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!