A kecskemétiek örülhettek az üres sportcsarnokban

2020.11.16. 20:58

A veszprémi futsalcsapat váratlan vereséget szenvedett hazai pályán

Meglepetésre vereséget szenvedett hazai pályán a Balaton Bútor FC Veszprém a Kecskeméttől hétfőn, a futsal élvonal 10. fordulójában.

Horváth Gábor

20201116 Veszprém bajnoki futsal mérkőzés Balaton Bútor FC Veszprém (kék) - Kecskemét (fehér) Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Penovác Károly/Napló

Története első zárt kapus mérkőzésére készült a veszprémi futsalcsapat, amely a tabella harmadik helyéről várta a találkozót. A hazaiakhoz hasonlóan a Kecskemét is jól kezdte a szezont, a több légióst is felvonultató alakulat ötödik volt a forduló előtt.

A felek már találkoztak egymással ebben a bajnoki kiírásban, az első körben a bakonyiak 5-2-re nyertek riválisuk vendégeként.

Kezdés után a Veszprém ragadta magához a kezdeményezést, legalábbis a labda többet volt Fehér Zsolt legénységénél. A Kecskemét ugyanakkor nagyon szervezetten védekezett és villámgyorsan támadott, az első komoly helyzet is a vendégek előtt adódott.

A másik oldalon Pál lövése volt közel a kapuhoz, nem sokkal később viszont a Mánya került ziccerbe, de Spandler bravúrral védeni tudott. A 9. percben megint szükség volt a bakonyi kapus játékba avatkozására.

A vendégek hálóőrét, Tombáczot Pál dolgoztatta meg, ám összességében a vendégek játszottak veszélyesebben. Gavrilovic szép akció végén került nagy helyzetbe, viszont ő sem tudott túljárni Spandler eszén.

Fotó: Penovác Károly/Napló

Az első félidőben nem született gól. A Veszprém nem mutatott túl sokat támadásban, a Kecskemét pedig sorra kihagyta helyzeteit.

A második játékrész gyors vendéggóllal kezdődött.

A 21. percben Pál hibázott kétszer is, a Kecskemét kijátszotta az akciót, amelynek a végén Gavrilovic helyezett a hálóba, 0-1.

A házigazda támadójátéka egyből megélénkülni látszott, ezzel együtt ismét a rivális volt eredményes.

A 24. percben megint Pál volt hátul határozatlan, a kapunak háttal álló Ristic pedig Spandler mellett a hálóba sarkazott, a gólt végül a menteni igyekvő Pál öngóljának minősítették, 0-2. Bencsik Ádám, majd Komáromi vette célba a kaput, sikertelenül.

A 27. percben aztán Tatai József már sikerrel járt. A csapatkapitány nyolc méterről vágta a kapuba a labdát és szépített, 1-2. A Veszprém beszorította ellenfelét, záporoztak a lövések. Tatai újabb találatát Tombácz bravúrja akadályozta meg. Szinte felborult a pálya, óriási volt a hazai fölény. Komáromi próbálkozását hárította Tombácz, de a 34. percben már a jó formában lévő portás sem segíthetett a csapatán. Komáromi centerezett, Bencsik Ádám pedig a hálóba továbbított, egalizált a házigazda, 2-2.

A folytatásban már a bakonyiaknak állt a zászló, a vendégek elkészülni látszottak erejükkel. Tombácznak kellett bravúrt bemutatnia.

 

Nem sokkal később azonban váratlanul újra vezetést szerzett a Kecskemét, amely a 35. percben végigvitt egy kontrát, Gavrilovic pedig Spandler kapujába bombázott, 2-3.

Természetesen öt a négy elleni játékra váltott a Veszprém, rendkívül izgalmas hajrá következett. A hazaiak közel jártak az egyenlításhez, Mánya pedig kapufát lőtt távolról. Még az utolsó másodpercekben is nyomott a Balaton Bútor, ám Tombácz rávetette magát a játékszerre a gólvonal közelében. Meglepetésre a Kecskemét elvitte a pontokat Veszprémből.

Veszprém–Kecskemét 2-3 (0-0)

Veszprém, zárt kapuk mögött. V.: Vass, Kubicsek, Kondákor. Balaton Bútor FC Veszprém: Spandler – Tatai, Pál, Komáromi, Rutai. Csere: Sásdi, Fridrich, Tar, Boromisza, Kiss, Bencsik Á., Szili, Ábrahám. Edző: Fehér Zsolt. Kecskemét: Tombácz – Gavrilovic, Simic, Scserban, Mánya. Csere: Csákó, Ristic, Nyeste, Szedmák. Edző: Koós Károly.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!