Négy bakonyi gól született idegenben

2020.11.23. 20:29

Fehér Zsolt csapata simán legyőzte a sereghajtót

Két vereség után visszatalált a győzelmi útra a veszprémi futsalcsapat, amely hétfőn este idegenben aratott magabiztos sikert az élvonal 11. fordulójában.

Horváth Gábor

Tatai József ezúttal háromszor volt eredményes

Fotó: Penovác Károly/Napló

Nyírgyulaj–Veszprém 2-4 (1-3)

Nyírbátor, zárt kapuk mögött. V.: Szűcs, Boda, Szabó. Nyírgyulaj KSE: Dobó – Nagy B., Harmati, Kondás, Lapa. Csere: Opre, Szabó, Orosz, Klushin, Phrakonkham, Fekete, Hajdú, Haburcsák, Domokos. Edző: Lovas Norbert.

Balaton Bútor FC Veszprém: Sásdi – Tatai, Pál, Boromisza, Rutai. Csere: Spandler, Klcsó, Palvek, Fridrich, Tar, Bencsik Á., Kovács. Edző: Fehér Zsolt.

Gólszerző: Klushin (7.), Fekete (40.), ill. Boromisza (8.), Tatai (10., 16., 35.).

Hazai vereség után utazott a Nyírgyulaj otthonába a Veszprém, amely az előző körben a Kecskemét ellen maradt alul. Egy fordulóval korábban pedig az MVFC Berettyóújfalu vitte el a pontokat a Március 15. úti sportcsarnokból, tehát a bakonyiakra ráfért a javítás.

És akkor mit mondjon a Nyírgyulaj, amely pocsékul szerepel ebben a szezonban: Lovas Norbert legénysége egy döntetlennel és kilenc vereséggel, az utolsó helyről várta az összecsapást.

Az esélyes tehát a Balaton Bútor FCV volt, a házigazdának az adhatott némi pluszmuníciót, hogy legutóbbi hazai találkozóján elvett egy pontot a bombaerős Haladástól.

A két együttes legutóbb szeptember hetedikén találkozott egymással, az idény második fordulójában a veszprémiek otthon tartották a pontokat, 2-1-es sikert arattak csarnokukban.

Akkor a Nyírgyulaj csak a hajrában tudott szépíteni, ezúttal viszont viszonylag rövid idő alatt a kapuba találtak a nyírségiek.

Tatai József ezúttal háromszor volt eredményes Fotó: Penovác Károly/Napló

Klushin volt eredményes a hetedik percben (1-0), s ettől akár meg is ijedhettek volna a vendégek, de szerencsére nem tették: Boromisza válasza nagyon gyorsan jött, 8.: perc: 1-1.

Ment tovább a Veszprém, amelyben Tatai folytatta a gólgyártást, a bakonyiak csapatkapitánya a 10. és a 16. percben is betalált, 1-3.

Sőt, a góllövőlista-éllovas a második félidőre is tartogatott lőszert, 35. perc: 1-4. Tatai már 17 találatnál jár ebben a szezonban a bajnokságban!

A Nyírgyulaj a 40. percben szépített (2-4), de ez a pontok sorsát már nem befolyásolta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!