Veszprémi Honvéd Sportegyesület

2020.11.05. 07:00

Tájfutás: egyetemisták, főiskolások versenye

A Veszprémi Honvéd Sportegyesület rendezte meg idén a Tájékozódási Futó Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságot, amelyet tavaszról halasztottak az őszi félévre. A versenynek Várpalota-Bátorkő térsége adott otthont.

Horváth Gábor

A veszprémi Mérő Dominika második helyezést könyvelhetett el a viadalon Fotó: Veszprémi Honvéd SE/Bálint Mónika

Az egyéni versenyben a nőknél papírforma eredmény született, a korábban minden felnőtt egyéni bajnokságot megnyerő Gárdonyi Csilla (Óbudai Egyetem) győzött a Semmelweis Egyetem két hallgatója, a veszprémi Mérő Dominika, valamint Goldmann Júlia előtt. A férfiaknál a Miskolci Egyetem adott két versenyzőt a dobogóra a győztes Demeter Ambrus és a harmadik Tugyi Levente személyében, akik között az ezüstérmes Liszka Krisztián lett az ELTE színeiben.

A veszprémi Mérő Dominika második helyezést könyvelhetett el a viadalon Fotó: Veszprémi Honvéd SE/Bálint Mónika

A másnap rendezett kétfős csapatverseny rendkívül izgalmasan alakult, a férfiaknál az első helyről, a nőknél a dobogó két alsóbb fokáról is csak másodpercek döntöttek.

A nők között a Semmelweis Egyetem (Goldmann Júlia, Borhegyi Teodóra) nyert két ELTE-s csapat előtt, amelyeket Hajnal Dorottya és Rajmon Imola, illetve Sárközy Zsófia és Maácz Fruzsina alkottak. A férfiaknál a BME húzta be a bajnoki címet Divin Péter és Kálmán Erik összeállításban, második lett az ELTE (Liszka Krisztián és Horváth Csongor), míg harmadik a Miskolci Egyetem (Demeter Ambrus és Bárány Tamás).

Az intézményi pontversenyt, amelybe minden rajthoz állt versenyző eredménye beszámít, az idén az ELTE csapata nyerte, hosszú idő után letaszítva az elsőségről a BME-t.

A harmadik helyet a Miskolci Egyetem zsebelte be.

A megmérettetés díjait a védnökök, Campanari-Talabér Márta, Várpalota polgármestere, Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora, valamint Bugár József, a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség elnöke adta át.

Eredmények, női egyéni verseny: 1. Gárdonyi Csilla (Óbudai Egyetem), 2. Mérő Dominika, 3. Goldmann Júlia (mindketten Semmelweis Egyetem).

Férfiak: 1. Demeter Ambrus (Miskolci Egyetem), 2. Liszka Krisztián (ELTE), 3. Tugyi Levente (Miskolci Egyetem.)

Csapatverseny, nők: első helyezett Semmelweis Egyetem, második ELTE I, harmadik ELTE II.

Férfiak: 1. BME, 2. ELTE, 3. Miskolci Egyetem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!