Ötödik helyen áll a tabellán

2020.12.20. 19:58

Győzelem után, száz pont felett a Hoya Veszprém csapata

Remek győzelemmel búcsúztatta az évet a Hoya-Pannon Egyetem Veszprém NB I/B-s férfi kosárlabda-együttese. Baksa Szabolcs tanítványai így az ötödik helyen telelnek.

B. Virág Rita

Szabó Péter igazi vezére volt a veszprémieknek Fotó: MKOSZ

Fotó: Fux Marcell

Veszprém–MAFC 109-76 (31-19, 38-19, 25-21, 15-17)

Veszprém, zárt kapus mérkőzés. V.: Szalay, Magyari, Pécsi.

Hoya-Pannon Egyetem Veszprém: Szücs 12/6, Madár 19/15, Orgona 16/6, Szabó 27/15, Dukic 23. Csere: Sipos, Birkás 6, Futó 2, Veingartner, Simon, Glatz, Gaál 4. Edző: Baksa Szabolcs.

MAFC: Polgárdy 23/6, Csapai 10/3, Misek 5, Tóth 23/3, Komma 5. Csere: Baráz, Pfandler 5, Vantal, Herló 5. Edző: Garai Péter.

A 2020-as esztendő utolsó bajnokiját vívta a Hoya-Pannon Egyetem Veszprém alakulata.

Orgona és Szűcs kosaraival indult a találkozó, azonban gyorsan szépítettek a vendégek (6-4). Beindult a veszprémi henger, Szabó és Szűcs triplái után 14-7 állt az eredményjelzőn. Azonnal időt kért a MAFC, Garai edző rendezte a sorokat, ez kosarakban is megmutatkozott (14-10). Szűcs triplájával azonban visszaállt a különbség. A vendégek egymás után szedték össze a személyi hibákat, majd Madár két hármassal zárta le a negyedet (31-19).

Pontatlan vendégdobásokkal indult a második etap, aztán Dukic volt eredményes. A hazaiak légiósa nagyon beindult, gyors egymásutánban termelte a pontokat, majd Madár a tőle megszokott precízséggel vágott egy újabb triplát, amivel 45-21-re állt a csata (13. perc).

A MAFC képtelen volt feltartóztatni a veszprémi rohamokat, a bakonyiak pedig, a játék minden elemében felülmúlva riválisukat, a félidő végére már közel 30 pontos előnyt építettek (69-38).

A hosszabb szünetet követően is egyértelműen a Hoya akarata érvényesült: Szabó szerzett zsinórban nyolc pontot, aztán Dukic hét pontja következett. A túloldalon semmi nem jött össze, teljesen hitehagyottá váltak a fővárosiak (25. perc: 83-50).

Szabó Péter ellenállhatatlanul kosarazott, három hármasával 92-53-ra nőtt a különbség. A negyed végén 94-59-re vezetett a Veszprém.

A záró játékrészt Pflander kosara nyitotta meg, aztán Orgona pillanatai következtek, aki sorozatban hat pontot hintett, és ő szerezte a Veszprém századik pontját is (100-61). Szabó már az ötödik trojkájánál tartott (103-61).

Szabó Péter igazi vezére volt a veszprémieknek
Fotó: MKOSZ

Aztán percekig egyik fél sem találta a kellő távolságot a gyűrűtől, majd a ponttalanságnak Herló büntetői vetettek véget.

Veszprémi oldalon azok a fiatalok is pályára léptek, akik egyelőre kevesebb lehetőséget kapnak, mindannyian igyekeztek pontos játékkal és kosarakkal meghálálni a bizalmat. Gaál Bence sikeres közelijével 107-70-es állást mutatott a kijelző.

Az utolsó percekben már mindkét oldalon érthetően több hiba csúszott be, ám a fiatalok jól tartották a megszerzett előnyt.

EREDMÉNY

Veszprém–MAFC 109-76

A Hoya-Pannon Egyetem Veszprém végül megérdemelten nyert ilyen arányban is az indiszponált MAFC ellenében.

Baksa Szabolcs: – Érdekes mérkőzést játszottunk. Már az első percekben volt egy incidens az ellenfél edzője és a játékvezetők között, ami után a MAFC szétesett. Nagyon büszke vagyok a játékosaimra, és nemcsak azért, mert győzni tudtunk ma, hanem azért is, mert a történtek után sem eresztettünk le, ugyanúgy pörögtünk tovább, és a saját kosárlabdánkat játszottuk. Decemberben minden mérkőzésünket megnyertük, úgy érzem, összeért a csapat. Boldog karácsonyt szeretnék kívánni mindenkinek.

Garai Péter: – Megérdemelten nyerte meg a mérkőzést a Veszprém. Jól felkészültek a hiányosságainkból, sajnos jelenleg ennyit tudunk. Nagyon jól dobtak, tényleg csak gratulálni tudok, és további sok sikert kívánok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!