szombaton pécsre látogatnak

2020.12.12. 07:00

Jó úton járnak a veszprémi kosarasok

Az elmúlt hetek mérkőzései megmutatták számukra, melyik a jó irány. Most ezen az úton szeretnének továbbhaladni.

B. Virág Rita

A Hoya (szürkében Szabó Péter) Pécsre utazik

Fotó: Penovác Károly/Napló

Ezt Baksa Szabolcs, a Hoya-­Pannon Egyetem Veszprém férfi-kosárlabdacsapatának vezetőedzője nyilatkozta lapunknak. A veszprémi kosarasok az elmúlt rövid időszakban három bajnokin léptek pályára. Előbb hazai pályán 91-80-ra kikaptak a TF-től.

– Rosszul érintett bennünket ez a vereség, hiszen sokáig vezettünk, kontroll alatt tartottuk a találkozót. Aztán szétesett a védekezésünk, és a vendégcsapat utolért bennünket, majd megfordította a találkozót. Rendet kellett tenni a fejekben a sikeres folytatás érdekében – összegzett.

Aztán két rangadót is megnyertek, előbb a Salgótarjánt 92-82-re, majd a BKG gárdáját 100-91-re győzték le.

– Két, a tabellán előttünk lévő együttest fektettünk két vállra stabil védekezéssel és okos támadójátékkal. Ráléptünk arra az útra, amely a miénk, már tudjuk, melyik a jó irány. Most az ötödik helyen állunk a tabellán, de akár feljebb is léphetünk – mondta bizakodva.

A Hoya (szürkében Szabó Péter) Pécsre utazik Fotó: Penovác Károly/Napló

A veszprémiek szombaton a Rátgéber-akadémia fiatal alakulatához látogatnak Pécsre. Az NKA csapata újoncnak számít a Piros csoportban, ráadásul a koronavírus-járvány miatt eddig mindössze négy meccset tudott lejátszani.

– Kontrollált játékkal reálisak a győzelmi szándékaink – zárta le az edző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!