foci

2020.12.17. 11:57

Lengyel Ferenc távozik a Perutz FC éléről

Az elmúlt hetek sikertelenségét követően december 31-ével közös megegyezéssel távozik a labdarúgó NB III 16. helyén álló Perutz FC kispadjáról Lengyel Ferenc.

Haraszti Gábor

Hamarosan kiderül, hogy Lengyel Ferenc marad-e a csapat kispadján

Fotó: Penovác Károly/Napló

A korábban a Paksot és a Lombard Pápát is irányító szakember Rozmán László lemondása után 2019. április 8-án lett a Perutz FC labdarúgó-csapatának vezetőedzője. A szakember a 2018/2019-es idényben nyolc bajnokin dirigálta a bakonyaljai együttest (három győzelem, három döntetlen, két vereség), irányításával sikerült elérni a vezetőség célkitűzését, a bennmaradást, nyolcadik lett a csapat. A 2019/2020-as idény a koronavírus-járvány miatt 19 fordulót követően félbeszakadt, a Perutz ekkor az ötödik helyen állt. A mostani bajnokságban 21 fordulót követően a húsz csapatos nyugati csoport kiesést jelentő, 16. pozícióját foglalja el a gárda.

- Az eredmények azt mutatják, hogy új impulzusokra van szüksége a keretnek, emellett Lengyel Ferenc a Pápai Egyesített Labdarúgó Clubnál vállalt szakmai vezetői teendőit nehezen tudta összeegyeztetni a NB III-as csapattal, ezért mindkét fél az elválás mellett döntött – mondta Glatz Lajos ügyvezető. – A csapat nevében szeretném megköszönni Lengyel Ferenc munkáját, a vezetőség mától számba veszi a potenciális edzőjelölteket és hamarosan megkezdi a tárgyalásokat, bízom benne, hogy még idén be tudjuk jelenteni az új trénert.

A távozó szakember sok sikert kívánt az együttesnek és bízik benne, hogy a csapat az új edzővel kilábal a mostani állapotából és megindul felfelé a tabellán. Lengyel Ferenc a kupasorozatokat is ideszámítva 51 alkalommal ült a Perutz FC kispadján, mérlege 18 győzelem, 14 döntetlen, 19 vereség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!