Elpuskázott lehetőségek

2020.12.13. 19:31

Vereséggel zárta az esztendőt az FC Ajka

Kis Károly csapata vasárnap idegenben kapott ki egy góllal.

Horváth Gábor

20201125 Ajka Sportpálya. Foci NB II FC Ajka ( fehér)- Dorogi FC Pesthy Márton fotó Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Kazincbarcika–FC Ajka

1-0 (0-0)

Kazincbarcika, zárt kapuk mögött. V.: Takács.

Kazincbarcika: Horváth L. – Majzik, Dávid Z., Oltean, Farkas A. – Oldal, Borbély B., Németh T., Toma – Kelemen (Tóth L., 69.), Kovac. Megbízott edző: Kriston István

FC Ajka: Horváth D. – Görgényi, Heffler T., Tar, Présinger (Irimiás, 64.), – Kenderes (Nagy I. 80.), Szekér (Zamostny, 71.), Soltész (Rétyi, 64.), Tóth G., Csizmadia Z. (Szűcs, 71.) – Nagy K. Edző: Kis Károly.

A futball második vonal idei utolsó fordulójában a Kazincbarcika otthonába volt hivatalos az FC Ajka, amely az előző körben vereséget szenvedett, az ETO FC Győr vendégeként maradt alul.

Kikapott a Kazinbarcika is, a borsodiak gondjai ráadásul ennél komolyabbak voltak, lévén a csapat gyenge őszt produkált és kieső (18.) helyről várta az esztendő zárómeccsét.

Az ajkaiak a játéknap előtt a 12. pozíciót foglalták el az NB II-es tabellán. A két együttes augusztus ötödikén találkozott legutóbb, akkor az FC Ajka hazai pályán magabiztosan, 3-1 arányban legyőzte riválisát.

Kisebb lehetőségekkel kezdődött a mérkőzés, egyik helyzet sem okozott komolyabb izgalmat. Az első félidőben többször is akadt olyan időszak, amikor csak a mezőnyben pattogott a labda, egyik csapat sem jutott el a másik kapujáig.

A vendégek elsősorban Nagy Krisztián révén veszélyeztettek, a 26. percben a támadó csaknem eredményes volt, de lövése után Horváth László útját állta a hálóba tartó labdának. Az ismétlésnél pedig Olteannak sikerült blokkolnia. A folytatásban Csizmadia próbálkozott még egyszer, sikertelenül, a másik oldalon Farkas tornáztatta meg Horváth Dánielt. Az első 45 percben nem született gól.

Fordulás után nagy helyzettel kezdett az Ajka, Présinger lövését Horváth L. hárítani tudta. Ezután a hazaiak húztak bele, s fáradozásaiknak meg is lett az eredménye.

Az 59. percben Kelemen Marko jutatta közelről az ajkai kapuba a labdát, miután a vendégek egy szögletet követően nem tudtak felszabadítani, 1-0.

Szervezetten futballozott a Kazincbarcika, nem nagyon tudott helyzetbe kerülni a vendégcsapat.

A 80. percben Nagy Krisztán tudta birtokba venni a labdát a 16-oson belül, kapura is fordult, de lövését blokkolni tudták. A 86. percben büntetőt, ezzel pedig hatalmas lehetőséget kapott a házigazda (Nagy István szabálytalankodott Tomával szemben), de Horváth Dániel kivédte Kovac próbálkozását.

Horváth Dániel a két hete rendezett Dorog elleni mérkőzéshez hasonlóan, ezúttal is büntetőt hárított, ám ez nem volt elegendő a pontszerzéshez az ajkaiaknak Fotó: Pesthy Márton/Napló

A legvégén még Zamostny került lövőhelyzetbe, ám barcikai védők ezúttal is résen voltak és blokkolni tudtak.

Hiába küzdött, nem játszott jól az Ajka, a szervezett Barcika otthon tartotta a pontokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!