Már a negyedik helyen állnak

2021.01.10. 21:59

A hatodik sikerüket érték el sorozatban a veszprémiek

Remek szériát fut a Hoya-Pannon Egyetem Veszprém gárdája, hiszen a kosárlabda NB I/B piros csoportjában zsinórban hatodik győzelmét aratta. Ezúttal a Nagykőröst fektették két vállra Baksa Szabolcs tanítványai. Az újabb sikerrel a bakonyiak már negyedik helyen állnak a tabellán.

B. Virág Rita

A veszprémiek szerb légiósa, Nebojsa Dukic 31 pontot dobott a Nagykőrösnek

Fotó: Penovác Károly/Napló

Veszprém–Nagykőrös 100-87 (25-29, 25-12, 30-19, 20-27)

Veszprém, zárt kapus mérkőzés. V.: Tóth K., Esztergályos, Csák. Hoya-Pannon Egyetem Veszprém: Szücs 15/12, Madár 17/15, Orgona 15/3, Szabó 16/6, Dukic 31/3. Csere: Sipos, Birkás 6/6, Glatz, Gaál. Edző: Baksa Szabolcs.

Nagykőrösi Sólymok KE: Bartos 11, Fehér 18/6, Lakosa 20/6, Kovács 18/3, Mácsai 8. Csere: Kapulya 3/3, Molnár 9/6, Mester, Szrapkó. Edző: Lakosa Zsolt.

Dukic kosaraival kezdődött a találkozó, azonban a korábban Veszprémben is megfordult Lakosa egy triplával fordított (4-5). A Nagykőrös átvette az irányítást és pontos támadásokkal 18-10-re meglépett. Baksa Szabolcs időt kért, hogy rendezze a sorokat. Madár triplával kezdte meg a pontgyártást, azonban a túloldalon Molnár 2+1-es akcióval válaszolt. Egyre keményebben védekezett a Veszprém, és a palánkok alatt is szorgalmasan gyűjtötte a lepattanókat, ennek meg is lett az eredménye, hiszen a 9. perchez érve fordult a kocka (24-23). A negyed utolsó percében Lakosa hintett egy újabb hármast, majd Szűcs vétett sportszerűtlent, Lakosa büntetőzhetett (25-29).

A veszprémiek szerb légiósa, Nebojsa Dukic 31 pontot dobott a Nagykőrösnek Fotó: Penovác Károly/Napló

Szűcs trojkája nyitotta a második felvonást, majd Dukic szerzett zsinórban négy pontot, és a Veszprém átvette a vezetést (32-31). Szűcs, Dukic és Orgona volt eredményes, utóbbi egy hármast is bevágott, és pillanatok alatt tíz pontra hízott a különbség (41-31). A Nagykőrös támadójátéka megakadt, köszönhetően a Hoya remek védekezésének, állandósult a tízpontos differencia (18. perc: 47-37). A fél­időben 50-41-re vezetett a Veszprém.

A harmadik játékrészben a Hoya továbbra is uralta a találkozót, a játék minden elemében felülmúlta riválisát (22. perc: 61-46). Főleg Dukic volt tarthatatlan a vendégek számára, a veszprémiek légiósa rengeteg lepattanót szerzett és a pontgyártásban is élen járt. A negyed végén Szűcs két triplájával már közel húszpontos volt a különbség (75-56). Madár hármasával zárult a meccs.

Baksa Szabolcs: – Az első negyedben még érződött a lábakban a szerdai mérkőzés, kicsit lassan indítottunk mind védekezésben, mind támadásban. Ezután komoly energiákat tudtunk mozgósítani elsősorban védekezésben, majd pedig támadásban is összeálltunk. A harmadik negyed végére el is dőlt a mérkőzés. Igyekeztem lehetőséget adni a fiataloknak, ezt van, aki meghálálta, van, aki nem. Legközelebb Pécsre utazunk, sok időnk lesz felkészülni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!