Egy nap alatt két mérkőzés

2021.01.28. 07:00

A Liga Kupában és a Magyar Kupában is pályára lépnek a veszprémi fiatalok

Már javában készül a tavaszi folytatásra az NB I-es férfi-kézilabdabajnokság újonca, a Veszprémi KKFT, amely a héten Liga Kupa- és Magyar Kupa-­meccseket vív a Tatai AC-vel szemben. Szombaton kétszer is összeméri erejét a két fél.

B. Virág Rita

A Veszprémi KKFT idegenben, a Budakalász otthonában kezdi a tavaszi évadot Fotó: VKKFT

Fotó: PETER CSEH

A Veszprémi KKFT gárdája az utolsó forduló eredményétől függetlenül már továbbjutott a legjobb nyolc közé a Liga Kupában.

– A harmadik számú sorozatot arra használtuk fel, hogy visszanyerjük az erőnket, ráhangolódjunk a tavaszi folytatásra. Fontos volt, hogy ezeken a találkozókon azok is szerephez jutottak, akik ősszel esetleg kevesebb lehetőséget kaptak. Ezenkívül már korábbi sérültjeinket is pályára tudtam küldeni, és örömteli, hogy Szakály Benedek, Bartha Bence, valamint Somogyi Bálint is egyre jobb formát mutat a hosszú kihagyást követően – nyilatkozta lapunknak Tombor Csaba, a VKKFT alakulatának vezetőedzője.

Megtudtuk még, szombaton – kissé szokatlan módon – egymást követő két meccsen is érdekelt lesz a veszprémi társaság.

A Veszprémi KKFT idegenben, a Budakalász otthonában kezdi a tavaszi évadot
Fotó: VKKFT

Előbb 11 órakor, aztán 15 órakor is megmérkőzik a Tatai AC-vel. Az első Liga Kupa-, a második Magyar Kupa-összecsapás lesz.

– Azért vállaltuk egy napon a két meccset, mert mind fizikailag, mind mentálisan nagy szükségünk van a játékra. Nagyon sűrű lesz a tavaszi menetrendünk, muszáj rá a lehető legjobban felkészülnünk. Úgy gondolom, nem lebecsülve a Tatai AC gárdáját, ezen a két mérkőzésen mindenki magára találhat, vissza­rázódhat, felveheti a szükséges ritmust – magyarázta a vezetőedző.

A Veszprémi KKFT számára az NB I-es bajnokság február 6-án folytatódik, aznap a Budakalász együttesének otthonába látogatnak el a fiatalok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!