Nem számított a hideg

2021.01.18. 14:00

Gyöngyösi Róbert körbefutotta a Balatont

Újabb futó teljesítette az egyéni Balaton-kört, Gyöngyösi Róbertnek extrém körülmények között sikerült beérnie a balatonfüredi célba 221 kilométer után.

Horváth Gábor

Fotó: szervezők

Folytatódott a Privát Ultrabalaton elnevezésű futósorozat, amelyet a hagyományos tókerülő verseny szervezői hívtak életre tavaly tavasszal. A megmérettetés pofonegyszerű és kőkemény: egyedül kell teljesíteni az Ultrabalaton 221 kilométeres távját balatonfüredi rajttal és megérkezéssel.

Az induló egyénileg kerüli meg a magyar tengert, lehet segítője, de anélkül is próbálkozhat. A legutóbbi próbálkozó, Gyöngyösi Róbert segítő nélkül vágott neki az ultratávnak, ráadásul extrém időjárási körülmények között, hiszen az év talán leghidegebb hétvégéjére esett a futása.

A kiváló sportolót ez nem zavarta, szintidőn belül, sikeresen ért körbe, ehhez 31 órára és 27 percre volt szüksége.

Itt még hátravolt 12 kilométer, de az sem okozott gondot Gyöngyösi Róbertnek Fotó: szervezők

Gyöngyösi Róbert volt idén a második próbálkozó a Privát Ultrabalatonon, január legelején Takács Krisztián nyitotta a sort. A megmérettetést tavaly összesen heten teljesítették, a leggyorsabban Bódis Tamás, akik 19 óra, kilenc perc alatt futott el Balatonfüredtől Balatonfüredig.

A következő induló, Horváth Péter január 30-án áll rajthoz az aquapark parkolójában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!