"Az első félidő rendben volt"

2021.01.20. 20:30

Pápai vereség a felkészülési mérkőzésen

A labdarúgó NB III februári folytatására készülő Perutz FC az ETO Akadémia ellen lejátszotta második téli felkészülési találkozóját, melyet a vendégek 2-1 arányban nyertek meg.

Haraszti Gábor

A Perutz FC (sárgában) még a munka elején jár

Fotó: Haraszti Gábor

Perutz FC–ETO Akadémia 1-2 (1-1)

Perutz FC: Szigeti – Nagy, Koronczai, Dóczi, Szalai – Szilágyi, Bencze, Jurik – Kalász, Hanzl – Skriba, csereként pályára lépett: Schüld, Császár, Molnár, Baldauf, Iványi, Benecz, Tamás, Mogyorósi, Márton.

Gsz.: Hanzl, ill. Vitális, Erdei

Idén először az elmúlt héten, a DAC Nádorváros ellen lépett pályára a Perutz (4-1), hét közben pedig a Győr-Moson-Sopron megyei első osztály éllovasa, az ETO Akadémia vendégszerepelt Pápán. A hazaiaknál Takács Gábor vezetőedző húszfős kerettel dolgozhatott, míg a másik oldalon Tóth László az U19-es csapattal érkezett, kiegészülve azokkal a 2001-es születésű játékosokkal, akik várhatóan az ifjúsági Bajnokok Ligájában is pályára lépnek majd.

Napos, de szeles időben a Perutz stadion műfüves játékterén mindkét csapat nagy lendülettel vetette bele magát a meccsbe. A vezetést a pápaiak szerezték meg, miután a 9. percben Hanzl Mátéval szemben szabálytalankodtak a tizenhatoson belül: a jogosan megítélt büntetőt a sértett a bal sarokba helyezte, 1-0.

Nem kellett sokat várni a győriek egyenlítő találatára, ugyanis a 17. percben Vitális kapott remek keresztlabdát, majd egy csel után a bal sarokba lőtt, 1-1. Fél óra játék után előbb Szigeti védett ziccert, majd Skriba állt közel a vezetés megszerzéséhez. Az első játékrész utolsó negyed­órájában két érvénytelen gól született, előbb Dóczi az alapvonalon túlról kanalazott vissza egy labdát, amit Nagy lőtt a hálóba, majd a vendégek csatára lesről lőtte ki a hosszút.

A Perutz FC (sárgában) még a munka elején jár Fotó: Haraszti Gábor

A második félidőben a DAC elleni 90 perchez hasonlóan ismét sort cserélt a pápai vezetőedző, többségében a fiatalok jutottak szóhoz, és ritkábban sikerült eljutni az ellenfél kapujáig.

A 61. percben egy Perutz-szöglet után kontrázhatott az ETO, a támadás végén Erdei lőtt a hálóba, kialakítva az 1-2-es végeredményt.

Takács Gábor: – Az első játékrész rendben volt, 1-0 után voltak lehetőségeink, amik megint csak kimaradtak. A félidei sorcsere után a fiatalok tették a dolgukat, de az ellenfél már minőségi fölényben volt. Egy új játékot próbálunk begyakorolni, ami nem kétnapos munka, hét edzésen vagyunk csak túl, kell még idő.

A pápai csapat hazai környezetben folytatja az edzőmeccsek sorát, január 23-án, szombaton 11 órai kezdéssel a Csorna látogat Pápára. A mérkőzést zárt kapuk mögött rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!