kosárlabda

2021.02.14. 15:55

A HOYA PE Veszprém nem bírt a Vasassal

A végig agresszívan védekező és gyors tempót diktáló fővárosi együttes nem adott esélyt a második negyedre fellángoló veszprémi kosarasok ellen a férfi kosárlabda NBI/B Piros csoportjának 10. fordulójából elhalasztott mérkőzésén.

Rónai Tamás

Forrás: pixabay

Vasas Akadémia – HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 93-68 (20-11, 26-30, 22-14, 25-13)

Budapest, zárt kapu. V.: Benczur, Dr. Oláh, Gaál.

Vasas Akadémia: Moravcsik 9/6, Boros 21/3, Radics 17/9, Kelenföldi 9, Medve 15/15. Cserék: Farkas 6/6, Debreceni 9, Krasovec 5/3, Dormán 2, Barócsi. Edző: Faragó Péter

Hoya-Pannon Egyetem Veszprém: Szabó 6, Dukic 20/6, Szücs 3/3, Madár 28/21, Futó 11. Cserék: Birkás, Sipos, Glatz. Edző: Baksa Szabolcs

A bajnokság ötödik helyén álló angyalföldiek indították jobban a találkozót, és Radics, valamint az egykori veszprémi játékos Medve triplájával négypontos előnyt szereztek a 3. percre (6-4). A bakonyiak Futó és Dukic kosaraival a negyed derekára kiegyenlítettek, azonban a hazaiak újra kihasználták a HOYA pontatlanságait, és 13-8-as vezetésre tettek szert. Baksa Szabolcs időkérése után Madár talált be a hárompontos vonalon kívülről, de nem késett a Vasas válasza, Krasovec egyből egy triplával válaszolt (16-11). Az első tíz perc végére a hazaiak Boros és Debreceni kosaraival már közel tíz pontos előnyben voltak (20-11).

A második játékrészt egy 5-0-s rohammal indították a vendéglátók, amelyet Madár hárompontosa tört meg veszprémi oldalról (26-14). Az egész mérkőzésen jó teljesítményt nyújtó Madár András révén tartotta a lépést a HOYA, két sikeres hármasával a 14. percben 32-22 állt az eredményjelzőn. A következő percekben Dukic pillanatai következtek, közeli találataival és sikeres büntetőivel a 17. perce hat pontra zárkózott a Veszprém (39-33). A negyed utolsó két percében mindkét oldalon két-két sikeres triplát jegyezhettünk fel, így a nagyszünetig már nem változott a különbség (46-41).

Boros hárompontosával indult a második félidő, azonban ezt követően a vendégek percei következtek, és a jó védekezésnek, valamint Dukic és Madár kosaraival már csak egy pont volt a Vasas fórja (49-48). Baksa Szabolcs időkérése ellenére sem sikerült átvennie a vendégeknek a lélektani vezetést, sőt egy 9-0-s rohammal ismét megléptek a hazaiak a negyed derekán (60-51). Szücs hármasa törte meg a veszprémi gólcsendet, de Radics révén ismét gyorsan érkezett a hazai válasz, sőt a Boros kosarával ismét tíz pont fölé nőtt az angyalföldiek előnye (68-55).

A záró játékrész elején felváltva estek a kosarak, a Vasas nem engedte közelebb lopózni a bakonyiakat (74-63). A negyed derekához érve a kevés variációs lehetősséggel rendelkező veszprémiek fáradni kezdtek, amit a hazaiak kegyetlenül kihasználtak, és könnyű kosarakkal egy 11-0-s sorozatot produkáltak, így a találkozó eldőlni látszott (85-63). A HOYA Futó két közeli kosarával törte meg a gólcsendet, de Medve és Moravcsik egy-egy triplája zárta le az összecsapást, amely végül magabiztos Vasas győzelemmel zárult (93-68).

Baksa Szabolcs: Gratulálok a Vasas csapatának, fizikálisan fölénk kerekedtek a mai napon. Sajnos sok problémánk van, de dolgozunk tovább a jobb eredmények elérése érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!