meglepetés lenne, ha hibáznának

2021.02.24. 11:14

A nyeretlenhez utazik a Telekom Veszprém gárdája

Már biztosan a csoportja második helyén végez a Telekom Veszprém a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, azonban a 13. fordulóban óriási meglepetés lenne, ha hibázna az eddig nyeretlen PPD Zagreb otthonában.

B. Virág Rita

David Davis csapata egyértelműen esélyesként lép pályára Zágrábban

Fotó: MTI/Vasvári Tamás

A Telekom Veszprém a Bajnokok Ligájában az eddigi tizenkét fordulóban 17 pontot gyűjtött, nyolc győzelemmel, egy döntetlennel és három vereséggel. A második helyet gyakorlatilag az előző fordulóban, az ukrán Motor Zaporizzsja legyőzésével bebiztosította (34-30).

A csoportkörből már csak két forduló maradt hátra, ezekben a Veszprém előbb csütörtökön Zágrábba utazik, majd március 3-án, szerdán a francia HBC Nantes gárdáját látja vendégül.

De ne szaladjunk ennyire előre, nézzük, mi várhat a magyar csapatra csütörtökön a PPD Zagreb vendégeként. A horvát együttes számára eddig nem sok babér termett a legrangosabb európai kupasorozatban, hiszen valamennyi találkozóját elveszítette. Talán ennek is betudható, hogy a 2020/21-es évadban már a harmadik szakvezető került a csapat élére. A szezont még a 2020 júniusában kinevezett Igor Vorival kezdte meg az alakulat, akit viszonylag hamar leváltottak, hiszen 2020 októberében már a korábban Veszprémben is kézilabdázó Vlado Sola került a helyére. Az egykori kapuslegenda sem tudta megváltani a világot a korábbi kétszeres BL-győztes gárdánál, hiszen pár nappal ezelőtt megváltak tőle is, a helyét Ivica Obrvan vette át a kispadon.

Obrvan, aki tagja volt az 1992-ben és 1993-ban is Bajnokok Ligáját nyerő zágrábi csapatnak, másodszor lett edzője a csapatnak. Még a 2011. február és 2012. április közötti időszakban a legjobb nyolcig vezette az együttest, amely az elmúlt évek egyik legsikeresebb szereplése az európai kupasorozatban. Most a HBC Nantes elleni, idegenbeli összecsapáson debütált a kispadon, és bár 30-28-ra kikapott a horvát csapat, mégis bizakodva tekintenek a következő időszak elé.

David Davis csapata egyértelműen esélyesként lép pályára Zágrábban Fotó: MTI/Vasvári Tamás

A Telekom Veszprém kellemetlen szériát tudhat maga mögött: öt nyeretlen meccs után Celjében talált vissza a győzelem útjára (25-29), amit a már említett Zaporizzsja elleni siker követett. Bár a PPD Zagreb elleni ütközet gyakorlatilag tét nélküli, mégis nagy meglepetés volna, ha pont nélkül térne haza a bakonyi garnitúra.

A két csapat eddigi mérlege a Veszprém számára imponáló, kilenc győzelem mellett egy döntetlen és három fiaskó áll a statisztikákban.

A B jelű nyolcast a Barcelona vezeti továbbra is hibátlanul, 24 ponttal, második a Veszprém (17), mögötte viszont nagy a tülekedés az előkelő helyekért: harmadik az Aalborg (12), negyedik a Zaporizzsja (12), ötödik a THW Kiel (11), hatodik a Nantes (10), hetedik a Celje (6) és nyolcadik a Zágráb (0). A forduló párosítása: Nantes-Kiel, Zaporizzsja-Aalborg, Celje-Barcelona.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!