Összpontosítani kell

2021.02.17. 07:00

A Telekom szerdán 18.45 órakor fogadja a Zaporizzsját

A szezonban több bravúros eredményt is elérő HC Motor Zaporizzsja lesz a vendége szerdán 18.45 órától a Telekom Veszprém férfi kézilabda-együttesének a Bajnokok Ligája csoportkörében.

B. Virág Rita

Nagyon ráférne a Telekom Veszprém csapatára egy könnyed siker

Fotó: Handballveszprem.hu/Vörös Dávid

Ha a Bajnokok Ligája B jelű csoportjára tekintünk, nem kis meglepetésünkre a listavezető és eddig hibátlan Barcelona, valamint a második pozíciót elfoglaló Telekom Veszprém mögött a harmadik helyen az ukrán HC Motor Zaporizzsja áll.

Az ukránok az eddig lejátszott tíz találkozójukból hatot megnyertek és négyszer kaptak ki. A jó erőkből álló francia Nantes-ot sikerült oda-vissza két vállra fektetniük, hazai pályán 29-28-ra, míg idegenben 32-31-re nyertek. Ezenkívül hozták a kötelezőt, vagyis megverték a Celjét és a PPD Zagrebet, igaz, a szlovének és a horvátok is nagy csatára késztették ellenlábasukat. Az úgynevezett nagy csapatok ellen viszont nem sok babér termett az ukrán bajnoknak, a Veszprémtől hazai pályán 37-34-re, a Barcától 30-25-re kaptak ki, míg Kielben 34-23-ra maradtak alul, Aalborgban pedig 38-29-es vereséggel zártak.

David Davis, a Telekom Veszprém szakvezetője is mindenkit óva int a túlzott elbizakodottságtól. Azt hangsúlyozta, hogy az ukránok most a legveszélyesebbek a pozíciójukra, ezért a második hely megtartása érdekében kötelező a győzelem.

A tréner a csapat hivatalos oldalán arról beszélt, hogy meg kell nyerniük a szerdai találkozót, hogy leszakítsák magukról a Zaporizzsját.

Nagyon ráférne a Telekom Veszprém csapatára egy könnyed siker Fotó: Handballveszprem.hu/Vörös Dávid

A statisztikák szerint egyébként csupán egyetlenegyszer tudta az ukrán alakulat legyőzni a bakonyiakat, ez 2014 februárjában történt, akkor 26-22-re nyert a Motor. Ezenkívül valamennyi összecsapását könnyedén hozta a Veszprém, öt alkalommal is. Érdekesség, hogy ezeken a találkozókon a veszprémi csapat háromszor is legalább negyven gólt szerzett. A legszűkebb sikere ötgólos volt (24-29), de olyan is előfordult, hogy 17 góllal (44-27) múlta felül ellenfelét.

Petar Nenadics, aki néhány hetes kihagyás után éppen a Celje ellen tért vissza a pályára, arról beszélt, szeretné, ha folytatnák a megkezdett győztes szériát. Szerinte nagyon fontos lenne, hogy újra rátaláljanak a játékuk ritmusára. Ebben többek között a korábban Magyarországon is kézilabdázó Barys Pukhouski gördíthet akadályt a mieink elé, aki többek között a második legeredményesebb góllövő volt a 2019/20-as BL-szezonban, de az azt megelőzőben is a negyedik helyen zárt a rangsorban 87 találattal. Jól cseng a neve Aidenas Malasinskasnak is a nemzetközi kézilabda világában: a litván irányító nagy rutinra tett szert Spanyolországban (La Rioja, Bidasoa Irun), mielőtt a Motorhoz igazolt volna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!