Európában a nyolcadik legjobb

2021.03.08. 18:45

A Sportolj Velünk SE négy atlétát kvalifikált, de csak ketten indulhattak

Bravúrosan szerepelt Szögi István, a Sportolj Velünk SE futója a Torunban megrendezett fedett pályás atlétikai Európa-bajnokságon, ahol 1500 méteren a nyolcadik helyen végzett.

B. Virág Rita

Szögi István (balról) és Kiss Gergő Torunban

Forrás: SVSE

A veszprémi Sportolj Velünk SE négy atlétát is kvalifikált a toruni fedett pályás Európa-bajnokságra, azonban az egyesület nem tudott teljes létszámmal jelen lenni Lengyelországban.

Sem a vezetőedző, Tóthné Stupián Anikó, sem a 800-as magyar bajnok, Bartha-Kéri Bianka, sem a rekordhalmozó Varga Gréta nem tudott részt venni az eseményen, mert megfertőződtek koronavírussal.

Az 1500 méteres magyar csúcstartó Szögi István és klubtársa, Kiss Gergő viszont rajthoz állt a lengyelországi viadalon. Mindkét futó 1500 méteren mutathatta meg tudását. Szögi 3:39,10 perces idővel negyedik helyen jutott be a fináléba, viszont a másik veszpréminek nem sikerült ez a bravúr, Kiss Gergő összesítésben a 45. helyen végzett.

A másnapi döntőben nem tudta megismételni az előző napi idejét Szögi, 3:40,40 percet futva a nyolcadik helyen végzett. Sokáig úgy tűnt, hogy a hetedik lesz, hiszen először kizárták a versenyből a vonalra lépő Jakob Ingebrigstent, de a norvégok óvtak, aminek helyt adtak, így a 20 éves északi futó ünnepelhette az aranyérmet.

Szögi István (balról) és Kiss Gergő Torunban
Fotó: SVSE

– Örülök az elért helyezésemnek, szerintem jól versenyeztem, apró helyezkedésbeli hibákat leszámítva – nyilatkozta Szögi István a döntő után a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) hivatalos oldalán.

Szögi, aki első világversenyén rögvest a fináléban szerepelhetett, úgy fogalmazott, az végül teljesen mindegy, hogy a hetedik vagy a nyolcadik helyet szerezte meg, a lényeg a döntő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!