Megszakadt a győzelmi sorozat

2021.03.22. 14:56

Az Újpest vendégként is felülmúlta a pápaiakat

Hazai pályán szenvedtek hatpontos vereséget a pápai kosarasok a dobogó harmadik fokán álló fővárosiaktól az NB I/B zöld csoportjának 25. fordulójában, az alapszakasz utolsó hazai mérkőzésén.

Rónai Tamás

Kálmán László tanítványai alulmaradtak

Fotó: Penovác Károly/Napló

Motax KC Pápa–Újpest-MT 90-96 (17-26, 23-30, 24-20, 26-20)

Pápa, zárt kapus mérkőzés. V.: Farkas G., Kapusi G., Csák M. Conoil Motax KC Pápa: Hódi 16/9, Koma 16, Murai 14, Erdei 18/18, Kocsis 4. Csere: Sonyák 20/6, Kiss K., Németh G., Parcsami 2. Edző: Kálmán László. Újpest: Horváth K. 19/6, Csaba Gy. 7, Ondima 2, Varga B. 10, Pollák. Csere: Ivosev 24/9, Micev 7/3, Kelemen 6, Peringer 18, Nagy B., Mészáros 2, Balogh A. 1. Edző: Surmann Gábor.

A bakonyiak a bajnokság során eddig mindössze egyszer szenvedtek vereséget hazai pályán, így joggal reménykedhettek, hogy sikerül visszavágni a vendégeknek a decemberben elszenvedett 26 pontos vereségért. A mérkőzést a fővárosiak kezdték jobban egy 0-4-es szériával, amire a Pápa Erdei révén csak két perc eltelte után tudott válaszolni egy triplával. A negyed derekára a hazaiak Murai és Koma kosaraival ledolgozták hátrányukat és egy pontra zárkóztak fel (12-13). Ezt követően azonban az Újpest a csereként beálló Peringer zsákolásaival fokozatosan kezdett meglépni riválisától, sőt Ivosev lefújás előtti hárompontosával közel tízpontos előnnyel várhatták a folytatást (17-26).

Az agresszív védekezést és gyors tempót diktáló vendégek percről perce növelték előnyüket a sokat hibázó pápaiakkal szemben, Horváth Kristóf kosaraival a 13. percre közel húsz pontra növelték a különbséget (20-38). Erdei Márk két triplájával a Motax KC a negyed derekára faragott a hátrányból, de az Ivosev-Peringer-Horváth trió továbbra is ellenállhatatlanul játszott az újpestieknél, így 40-56-os magabiztos előnnyel vonulhattak pihenőre.

Kálmán László tanítványai alulmaradtak Fotó: Penovác Károly/Napló

A harmadik játékrészre sem változott a játék képe, az UTE nagy fölényben játszott, és a 26. percre úgy látszott, hogy Ivosevék végérvényesen eldöntik a találkozó sorsát (48-73). A 10-1-es hazai mutatóval rendelkező Kálmán-legénység azonban nem így gondolta, és a negyed végéig egy 16-3-as rohamot produkálva ismét belátható közelségbe kerültek a vendégekhez (64-76).

A záró felvonás elején beindult a pápaiak támadójátéka, szinte minden támadásból kosarat tudtak szerezni Erdeiék, azonban a már fent említett fővárosi triónak mindig volt válasza, így a 35. percben továbbra is tíz ponttal vezetett az UTE. A Pápa bravúros három percet produkált, kihasználva a vendégek hibáit, és a mérkőzés során először átvette a vezetést (90-89). A végjáték azonban nem sikerült a hazai együttesnek, így a rangadó végül Újpest-sikert hozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!