labdarúgó megye I

2021.03.06. 19:52

Lendületben a Tihany – tíz gólt szerzett újra

Nem bírt egymással az Ajka Kristály és az Almádi a labdarúgó megyei I. osztály szombati rangadóján, így a tíz gólig jutó Tihany átvette a vezetést a tabellán. Fontos győzelmet ért el a Magyarpolány, és visszatalált a siker útjára a Tapolca is.

B. Virág Rita

20210306 Devecser Bajnoki labdarúgó-mérkőzés Megyei I. osztály Devecser SE (szürke) - Magyarpolány SE (fehér) Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Penovác Károly/Napló

Péti MTE–Várpalotai BSK 6–1 (2–1)

Pétfürdő. Jv.: Lovasi I. Péti MTE: Varga Zs. – Gyurcsek (Kun), Pálfi, Müller (Vachtler), Petróczi (Morina), Marton (Gál), Szőke (Keszthelyi), Rados, Ódor, Simon, Győri. Edző: Nagy Krisztián.

Várpalotai BSK: Sári – Papp R., Mogyorósi, Szurok, Prill (Martinez), Borbély, Csapó, Csrepka, Vincze, Sanda, Gergő. Edző: Csrepka Tamás.

Gólszerzők: Győri (2), Gyurcsek (2), Keszthelyi, Szőke, ill. Vincze.

A Várpalota szerzett vezetést, ám a Pét egy percen belül fordított. Ettől kezdve átvette az irányítást a házigazda, és remek akciókkal növelte előnyét. A Pét a játék minden elemében felülmúlta riválisát, és megérdemelten szerezte meg a három pontot.

Jók: egész Pét, Győri, a mezőny legjobbja, ill. Szurok, Sári, Csapó.

Tudósított: Nagy Krisztián.

Devecser–Magyarpolány 0–3 (0–1)

Devecser. Jv.: Jónás B. Devecser SE: Csepregi – Kiss L. (Polgár), Nagy Sz. (Szabó D.), Sipos Felícián, Király, Paksai, Sáringer (Burucs), Illés, Orsós G. (Orsós F.), Kuti (Kulman), Temesi. Edző: Cserna Róbert.

Magyarpolány SE: Kócsár – Szakonyi Stephan, Bencsik, Veisz, Molnár P., Bukovics, Ménes, Gottfried, Polt (Hauser), Schönberger, Kardos (Döbrösi M.). Edző: Piri Ottó.

Gólszerző: Szakonyi Stephan (3).

Ajka Kristály–Balatonalmádi 1–1 (1–1)

Ajka. Jv.: Magyar Á. Ajka Kristály SE: Dróth – Szedlacsek, Szabó Z. (Szarka), Magyar, Král, Kungl, Böröczky, Szélessy, Ambrus, Jeney (Simon), Benecz (Márton). Edző: Szabó Zoltán, Jeney Gyula.

Balatonalmádi SE: Jójárt – Sánta, Hoffer, Kiss E., Mátyás, Hegedüs (Bodnár), Csabai (Szücs), Horváth Be. (László), Burcsik (Tóth D.), Horváth Bo., Husvéth. Edző: Kozma Csaba.

Gólszerzők: Ambrus, ill. Burcsik.

A kissé megilletődötten kezdő hazaiak egy védelmi megingásból a tizedik percben hátrányba kerültek. Ezt követően a Kristály fokozatosan átvette a játék irányítását, és Ambrus remek kapáslövése nyomán sikerült az egyenlítés is. A második félidő végig hatalmas ajkai fölényt hozott. A vendégek a játék ezen szakaszában csak a védekezésre összpontosítottak. Azonban hiába a nagy hazai fölény, nem sikerült a kapuba találni. A balatoniak szerencsésen szereztek egy pontot.

Jók: Szélessy, Kungl, Magyar, ill. Burcsik.

Tudósított: Havasfalvi Lajos.

Gyulafirátót–Úrkút SK 0–1 (0–1)

Gyulafirátót. Jv.: Pap E. Gyulafirátót SE: Gyurmánczi – Balta N., András, Varga D. (Viszt), Gaál, Horváth K., Hardi, Balta G., Olasz, Kövesi, Tímár. Edző: Polonkai Csaba.

Úrkút SK: Kádár – Lang, Uj, Kalapács, Reizinger (Haman), Tróbert (Kakas), Korpos, Buchwald, Bencze, Márton, Victor (Keller). Edző: Garai Péter.

Gólszerző: Korpos.

A vendégek már a mérkőzés elején átvették az irányítást, és végig mezőnyfölényben játszottak, de nem tudták feltörni a lelkesen, akaratosan játszó hazai védekezést.

A rátóti ellenakciókban mindig benne volt a gólveszély, nem játszhattak nyugodtan az úrkútiak. Gyurmánczi újra tizenegyest hárított, egy könnyű síppal befújt büntetőt fogott meg. Amikor már úgy nézett ki, hogy gól nélkül marad az első félidő, Korpos szerzett lesről gólt, amit, tévesen, az asszisztensre hallgatva megadott a játékvezető.

A második játékrészben továbbra is meddő mezőnyfölényben futballozott az Úrkút, de igazi gólszerzési lehetősége egyik csapatnak sem volt. A mérkőzés összképe alapján rászolgált volna az egy pontra a Gyulafirátót, de egy téves ítélet miatt ez nem sikerült.

Tudósított: Fogl Sándor.

Tihany–Badacsonytomaj 10–3 (5–0)

Tihany. Jv.: Nagy J. Tihanyi FC: Sevinger (Endresz) – Dévényi (Sudár), Németh K., Horváth Á., Kovács Á. (Klauz), Benedek (Siliga), Henn, Perger, Slemmer, Nemes Á., Barcza (Nemes G.). Edző: Lukács István.

Badacsonytomaji SE: Péntek – Kocsor, Tombor, Mékli, Lübkemann, Kiss G., Gelencsér, Nagy M., Horváth A., Kovács M. (Cseh), Pintér.

Gólszerzők: Horváth Á. (4), Henn (3), Siliga, Klauz, Benedek, ill. Lübkemann, Cseh, Mékli.

Horváth Ákos és Henn Márk vezérletével biztos hazai győzelem született.

Jók: Horváth és Henn a mezőny legjobbjai, az egész Tihany, ill Mékli, Lübkeman.

Tudósított: Lukács István.

TIAC VSE–Herendi PSK 4–0 (2–0)

Tapolca. Jv.: Karsai R. TIAC VSE: Ságvári (Pongrácz) – Mészáros (Ladányi), Cséri, Sági, Kiss J. (Lukács), Ludvig (Hegedűs), Dobján, Herczeg, Tóth M., Tóth B., Falati (Péter). Edző: Dobján Krisztián.

Herendi PSK: Károlyi – Marosi (Németh G.), Vető, Major, Molnár T., Takács, Sóskuthy, Simányi, Stáhl (Szimku), Bachstetter, Benedek. Edző: Marosi István.

Gólszerzők: Kiss J. (2), Ladányi, Falati.

A kiváló labdarúgóidőben rendezett találkozón a tartalékos hazaiak szerették volna megszakítani rossz sorozatukat, míg a vendégek meglepetésre készültek. Ez a TIAC csapatának sikerült jobban, miután folyamatosan játékba lendülve, szebbnél szebb támadásokat vezetve, remek gólokat lőve az első félidőben eldöntötte a három pont sorsát a kapura veszélytelen Herend ellen.

Fordulás után tovább támadott a fiatal hazai csapat, azonban a hajrához érve már tucatnyi helyzet maradt kihasználatlanul. Végül a kiütéses vereség helyett egy vállalható eredménnyel térhettek haza a sportszerű porcelángyáriak a hazai oldalról rendkívül egyoldalú mérkőzésen.

Jók: mindenki, Mészáros, a mezőny legjobbja, ill. Károlyi.

Tudósított: Szabó Sándor.

Csetény SE–Sümeg VSE 0–3 (0–2)

Csetény. Jv.: Bódi A. Csetény SE: Laki (Hornich) – Hornyacsek R., Zsargó (Orbán B.), Juhász, Hornyacsek E., Nagy R., Dávid, Orbán P., Turner, Grób, Bíró. Edző: Pavelka Béla.

Sümeg VSE: Kovács R. – Nimsz, Bujtor, Reicz, Rédei, Horváth G., Mayer, Görhes T. (Horváth A.), Görhes A., Ferenczi (Ghiczy), Gyalog. Edző: Lázár Szilveszter.

Gólszerzők: Reicz, Mayer, Görhes T.

Kiállítva: Orbán P. (64., Csetény SE).

Az első félidőben a vendégek a helyzeteiket százszázalékosan kihasználva vezettek, két helyzetből két gólt lőttek. A vendéglátók keresték a rést a pajzson. A második részben a hazaiak domináltak, gólt azonban nem sikerült szerezni, a kiállítással megpecsételték sorsukat, így igazságos sümegi győzelem született.

Jók: Hornich, Bíró, ill. mindenki.

Tudósított: Mavizer Szilveszter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!