labdarúgó nb III

2021.03.07. 17:23

Nem sikerült gólra váltania a mezőnyfölényt a Veszprémnek

A VLS Veszprém labdarúgó-együttese vasárnap gól nélküli döntetlent játszott a tabella utolsó előtti helyén álló Ménfőcsanak ellen az NB III nyugati csoportjának 23. fordulójában. A Veszprém az egy ponttal is fellépett a dobogó harmadik fokára.

Rónai Tamás

20210307 Veszprém Bajnoki labdarúgó-mérkőzés NB III Practical-VLS Veszprém (piros) - Ménfőcsanak (fekete) Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Penovác Károly/Napló

VLS Veszprém–Ménfőcsanak 0-0

Veszprém, zárt kapus mérkőzés. V.: Jakab. Practical VLS Veszprém: Deczki – Dobsa, Gulyás, Krebsz, Kovács D., Somogyi, Vass Sz., Rédling (Csorba), Babos (Keresztes), Pavlitzky (Bakó), Major. Edző: Pető Tamás.

Ménfőcsanak: Ficsór – Szigeti, Köles, Veres, Bella, Ominger, Androsch, Füleki (Vayer), Kelemen, Koncsag (Csonka), Serfőző. Edző: Hannich Péter.

A Practical VLS Veszprém mestere nem számíthatott két támadó szellemű játékosára, Gálfi Norbertre, valamint a pénteki edzésen megsérült Nagy Richárdra. A dobogóért harcoló veszprémiek az esélyeknek megfelelően kezdték a találkozót, és már a 22. másodpercben veszélyeztettek, de a lövés elkerülte a vendégek kapuját. A bakonyiak uralták a játékot a mezőnyben, de az elsősorban védekezésre berendezkedő győriek védelme jól zárt hátul. A következő lehetőségre a 20. percig kellett várni, ekkor Somogyi vállalkozott 22 méterről, de lövése Ficsór kapuja mellett hagyta el a játékteret. A 25. percben kis híján a semmiből szerzett vezetést a Ménfőcsanak. Gulyás hátragurított labdáját Deczki találta el rosszul, a labda az üresen álló Fülekihez került, aki még tolt egyet rajta, így a visszafutó veszprémi hálóőr menteni tudta a gyenge próbálkozást. A félidő hátralévő része elsősorban a mezőnymunkáról szólt, a kapuk egyik oldalon sem forogtak veszélyben.

A második játékrész ötödik percében Pavlitzky kapott remek labdát, majd egy csel után kissé kiszorított helyzetben lőhetett, de életerős löketét Ficsór szögletre ütötte. Az 57. percben Ominger szabadrúgása kanyarodott veszélyesen a veszprémi kapu elé, a berobbanó Szigetinek sikerült kapura pöccintenie a játékszert, de Deczki magabiztosan hárította a próbálkozást. Negyed órával a találkozó vége előtt a csereként beálló Keresztes lépett ki, de a védő szorításában leadott lövése az oldalhálóban kötött ki. A találkozó utolsó lehetőségét a 85. percben jegyezhettük fel. Major Norbert kapott labdát a tizenhatos sarkánál, két csellel középre játszotta magát, majd lőtt, a labda egy vendég védőn megpattanva centikkel a bal kapufa mellett kötött ki.

A játékvezető által jelzett háromperces hosszabbítás sem hozott változást, így a VLS Veszprémnek meg kellett elégednie a döntetlennel. A megszerzett egy pontnak köszönhetően azonban a bakonyiak felléptek a dobogó harmadik fokára, a III. Kerületi TVE otthonában vereséget szenvedő Lipótot megelőzve.

Pető Tamás: – Hatalmas mezőnyfölényben játszottunk, de ez lehetőségekben és helyzetekben nem mutatkozott meg, és a pálya talaja sem engedett többet. Gálfi Norbi és Nagy Ricsi gólra törő játéka nagyon hiányzott a mai napon, velük talán másként alakult volna a mérkőzés. A játékosaim ma mindent megtettek a győzelemért, de sajnos most ennyi volt ebben a meccsben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!