röplabda

2021.04.22. 11:00

A feljutásért játszhat a VESC alakulata

Miután a rájátszás utolsó mérkőzését sikerrel vette a Veszprémi Egyetem SC női röplabdacsapata, így eldőlt, hogy a rájátszásban megnyerte a nyugati csoportot, és májusban a feljutásért játszhat a keleti elsővel.

B. Virág Rita

A nyugati bajnok Veszprémi Egyetem SC

Fotó: VESC/Wolf Attila

VESC–SzOESE 3-0 (10, 9, 15)

Veszprém, zárt kapus mérkőzés. V.: Barabás, Nagy. Veszprémi Egyetem SC: Horváth-Kötél, Molnár-Pintér, Pusztay K., Rivnyák, Szvath, Szalai, Májusi, Szentesi, Dordzsceren, Tóth L. (liberó), Iglói (liberó). Edző: Szokolikné Kalmár Judit. A vendégek kezdtek jobban (0-2), ám a házigazdák gyorsan magukhoz tértek és nemcsak egyenlítettek, hanem pillanatok alatt állva hagyták riválisukat és behúzták a szettet is.

A folytatásban sem kímélte riválisát a VESC, és végig nagy fölényben játszva alakította 2-0-ra az állást. Az utolsó játszma az előzőekhez képest szorosabban alakult, azonban a veszprémiek győzelmét semmi sem veszélyeztette. A VESC összességében könnyedén és magabiztosan nyert. A veszprémiek így a tabellán az első helyen végeztek, sikerült megelőzniük jobb szett- és pontarányukkal a Haladást és a Palota VSN gárdáját is.

A nyugati bajnok Veszprémi Egyetem SC
Fotó: VESC/Wolf Attila

A folytatásban a feljutásért játszhat a VESC. A keleti csoportot a Kispest nyerte meg, a csapat csak egy meccset veszített el, a második helyen végző BVSC ellen, 3-2-re. A párharc pontos időpontjáról még nincsenek információink.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!