Érd ellen

2021.04.11. 22:18

Bátortalan játékkal kaptak ki a pápaiak

Kulcsemberei nélkül elszenvedte idei első hazai vereségét a Perutz FC, mely az NB III-as labdarúgó-bajnokság 28. fordulójában 2-1 arányban kikapott az Érdtől.

Haraszti Gábor

Perutz FC–Érdi VSE

1-2 (0-0)

Perutz stadion, zárt kapuk mögött. V.: Juhász (Jakab, Mózsa). Perutz FC: Szigeti – Nagy (Császár), Dóczi, Bence, Szalai (Gasztos) – Koronczai, Szilágyi (Baldauf), Kalász, Kiss (Iványi), Illés – Molnár (Mogyorósi). Edző: Takács Gábor. Érdi VSE: Kertész F. – Honti, Bozsoki, Csiszár, Varga T. – Farkas (Molnár), Kócsa – Fürjes, Koós, Kalmár D. (Balogh) – Kollega (Földesi). Edző: Limperger Zsolt.

Gsz.: Kalász ill. Koós 2.

Hanzl Mátéra és Skriba Mátéra sérülés miatt nem számíthatott Takács Gábor vezetőedző, sőt az utánpótlás-bajnokságban pályára lépő Schüld Máté is megsérült, így cserekapus nélkül készült az Érd elleni találkozóra a Perutz.

Eseménytelenül, mezőnyjátékkal telt az első fél óra, a kapusoknak a kirúgásokon kívül más dolga nem akadt. A folytatásban egy veszélyesen csapódó szögletet és egy éles beadást kellett kitolnia Kertésznek. A 41. percben az addigi legnagyobb gólszerzési lehetőség alakult ki, Koós és Farkas kényszerítőzött, majd nyolc méterről előbbi lőhetett, ám kecsegtető helyzetből egy méterrel a keresztléc fölé lőtt.

Öt perccel a második félidő kezdete után egy kisszögletet követően Csiszár centikkel maradt le a beadásról, majd Bozsoki felívelését Balogh lőtte fölé. Egy óra játék után egy bedobás után Illés elé került a labda, akinek lövését Kertész bravúrral kiszedte a jobb alsóból.

Öt perccel később megszerezte a vezetést az Érd, egy jól megcsúsztatott jobboldali bedobás után Koós elé pattant a labda, aki a pápai játékosok lábai között a kapu jobb sarkába lőtt, 0-1.

A 81. percben egy balról lekészített labdát Koós tekert védhetetlenül a bal felsőbe, 0-2.

Egy perccel később Csiszár szabálytalankodott Baldauffal szemben a tizenhatoson belül, büntetőt végezhetett el a Perutz. A labda mögé Kalász állt, aki hiába talált be, a játékvezető a befutó játékosok miatt újrarúgatta a tizenegyest. A középpályás másodjára is magabiztosan lőtt a kapuba, 1-2.

A folytatásban hiába szegezte kapuja elé a Perutz az Érdet, az egyenlítő találatot nem sikerült bekotorni.

Takács Gábor: – Döntetlenszagú meccs volt, két alapemberünk hiányát megéreztük, nem volt igazi vezér a pályán. Keveset vállalkoztunk a támadóvonalban, vagányabban kellett volna játszanunk, az első sípszótól úgy kellett volna futballoznunk, mint az utolsó tíz percben. Nem hittek magukban a fiúk, mindenki a másiktól várta a megoldást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!