foci

2021.04.14. 20:24

Egy gól esett, de az a Soproné volt

Hétközi fordulóra került sor a labdarúgó NB III Nyugati csoportjának 29. fordulójában, amikor is a Balatonfüred a Sopron gárdáját fogadta.

Juhász-Léhi István

Balatonfüredi FC–SC Sopron 0-1 (0-0)

Balatonfüred, zárt kapus mérkőzés. V.: Bodzay.

Balatonfüredi FC: Berta – Géringer, Schillinger (Imre), Szalai, Markó (Pápai), Tetézi (Róth), Burucz, Pécseli, Bartha (Tamás), Szabó, Bene (Borgulya). Edző: Borgulya István.

SC Sopron: Rátkai – Keresztes, Jakab, Kustor, Purt, Kocsis (Harangozó), Holzmann, Baranyai, Kalmár, Jakab, Pető. Edző: Weitner Ádám.

Gól: Kustor.

A hazaiak számára nagyon fontos mérkőzés volt, hiszen megismételve a hétvégi gólerős játékukat szerettek volna távolabb kerülni a kiesőzónából.

Az első félidőben jobbára mezőnyjáték folyt a pályán, mindkét csapat próbált támadásokat vezetni, de a kapuk előtt igazi helyzetet egyik részről sem sikerült kialakítani.

Az egyetlen említésre méltó esemény a 18. percben alakult ki, amikor is a baloldalon bontakozott ki egy ígéretes hazai támadás, Markó túloldalra átívelt labdáját azonban ordító helyzetben közvetlenül a bal kapufa előtt Szabó Bence nem találta el, így ez a lehetőség kimaradt.

A gól nélküli első félidő után a második játékrészben tovább folyt a meddő mezőnyjáték, egyik kapu sem forgott igazán veszélyben, a vendégek egy-két távoli lövéssel próbálkoztak, de ezek jócskán elkerülték a hazaiak kapuját.

A 64. percben sokadik szögletüket végezhették el a vendégek, a füredi védelem asszisztálása mellett Kustor Noel 2 méterről pofozta be a labdát a hazaiak kapujába, 0-1.

Ezután a hazaiak próbáltak nagyobb sebességre kapcsolni, de ezen a napon támadásban szinte semmi nem jött össze nekik és a kőkeményen védekező vendégek magabiztosan verték vissza a füredi próbálkozásokat, sőt veszélyes kontra támadásaikban állandó gólveszély volt.

A mérkőzés végén két nagy füredi egyenlítési lehetőség maradt ki. Előbb a 82. percben Géringerrel szemben szabálytalankodtak a vendégvédők a tizenhatosuk előterében, az ígéretes helyről elvégzett szabadrúgást Szabó Bence centiméterekkel lőtte a bal kapufa mellé. A 83. percben aztán a lesre játszó vendégvédők között jó ütemben kilépő Róth István lövése után végre megzörrent a vendégháló is, azonban a játékvezető – az asszisztens téves jelzése alapján – les miatt nem adta meg a hazaiak találatát, így az egyenlítés elmaradt.

Az agresszívebb és a győzelmet jobban akaró vendégek a mérkőzés alapján teljesen megérdemelten szerezték meg a három pontot a mai napon rendkívül enerváltan és ötlettelenül futballozó Balaton-partiak ellen, akiknek a hétvégére jelentős formajavulásra lesz szükségük az éllovas Kerület elleni idegenbeli találkozón.

Tudósított: Csákvári Marcell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!