Férfi kézilabda NB I

2021.04.17. 18:40

Hozta a kötelezőt a Veszprém – Rodrigo Corrales és Andó Arián is kimagaslóan teljesített a kapuban

Egy hét alatt negyedik mérkőzését is sikerrel vette a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapata, amely a megyei derbin a jól küzdő Balatonfüredet győzte le.

B. Virág Rita

20210417 Balatonfüred Bajnoki kézilabda-mérkőzés Balatonfüredi KC (fekete) - Telekom Veszprém (szürke) Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Penovác Károly/Napló

A Veszprém megyei lokálderbire nem tudta nevezni a hazai együttes kulcsjátékosát, Szöllősi Balázst, míg a túloldalon Dejan Manaszkov, Danyiil Siskarev, Kent Robin Tönnesen, Gasper Marguc, Nikolaj Markussen, Andreas Nilsson is pihenőt kapott.

Glendza átlövésével indult a találkozó, Lékai egy gyors betöréssel egyenlített. A veszprémieknél egyetlen jobbszélső sem volt a keretben, ezért Omar Jahija játszott ezen a poszton és rögvest az első helyzetét gólra váltotta. Bátran, jól kezdett a Füred, Malinovics duplája és Bóka kontrája után 5-3-ra meglépett.

A Telekom 5+1-et védekezett, és sok hibára késztette a házigazdákat, ám a veszprémiek támadó szekciója is többet rontott a vártnál, így a 10. percben 6-5-re állt a meccs.

Andó védett nagyot, majd Cupara védte Bóka kínaiját. Utóbbi azonnal javította hibáját, ráadásul Lékait kiküldték két percre. Az emberhátrány dacára Nenadics szépített, majd Strlek hétméteresből egyenlített (14. perc: 7-7).

Glendza talpról remek gólt jegyzett, aztán Andó védett szépen. Varga Márton találata után Nenadics villant, aztán Malinovics gólja következett, ismét kettővel ment a Füred (10-8).

Jahija átlövése után időt kért György László. A megbeszélést követően a mezőny legmagasabbja, Határ Péter szerzett gólt (11-9). Moraes és Határ ült le két percre, Strlek hetesből egyre faragta a hátrányt. A címvédő egészült ki először, s Maqueda egy szerzett labdát követően az üres kapuba passzolt (11-11), fél perc múlva Mahé tett ugyanígy, ezzel a Telekom átvette a vezetést (11-12).

Kisebb hullámvölgybe kerültek a balatoniak, a rekordbajnok egy 5-0-ás szériával 11-14-re alakította az állást. A BKSE-ben azonban volt még szufla, Pedro és Kemény góljaival egy találatra felzárkóztak a félidő végére (14-15).

 

Nenadics duplájával folytatódott a játék a szünet után (14-17). Malinovics erőteljes lövésére Corrales nem tudott reagálni, majd Pedro vette be az első félidőben kifejezetten jól védő spanyol kapuját (16-17).

A Veszprém próbált tempót váltani, egyre keményebben védekezett és Corrales is megfogott mindent, amit lehetett. A játékrész derekához érve már ötven százalékos volt a védési mutatója.

A Telekom egy 4-1-es rohanással meglógott 21-17-re, Glendza hetese után pedig Andó mutatott be két bravúrt egymás után.

Ligetvári kiállítását követően Glendza dobott újabb büntetőt, közben Nenadics saját őrzőt kapott, míg Andó megint védett (43. perc: 19-21).

Gyors gólokkal ismét négyre tornázta fel a különbséget a vendégegyüttes (20-24), sőt a hajrához érve tovább nőtt a differencia (52. perc: 22-27).

Az utolsó percekben már csak a különbség mértéke volt kérdéses. A BKSE becsületből is küzdött, igyekezett látótávolságon belül maradni, ám a Telekom Veszprém így is meggyőzően nyert. A listavezető a nehéz, megterhelő sorozat végén annyit adott ki magából, amennyi a győzelemhez kellett.

BKSE-Telekom Veszprém 26-31 (14-15)

Balatonfüred, zárt kapus mérkőzés. V.: Nagy, Túróczy. Balatonfüredi KSE: Andó – Pedro 2, Malinovics 5, Varga M. 2, Topic 2, Glendza 8 (6), Bóka 3. Csere: Bősz (kapus), Kemény 3, Pulay, Dénes, Szűcs, Határ 1. Edző: György László. Telekom Veszprém: Cupara – Jahija 5, Maqueda 3, Strlek 9 (6), Ligetvári, Moraes 3, Lékai 1. Csere: Corrales (kapus), Ligetvári, Nenadics 7 (1), Mahé 3. Edző: David Davis.

Kiállítások: 6, ill. 8 perc.

Hétméteresek: 6/6, ill. 7/7.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!