Kétszer vezetett a Kristály, de nem tudott Tihanyban nyerni

Szikrázóan kemény, viszont sportszerű rangadót játszott egymással az éllovas Tihanyi FC és a második Ajka Kristály szombaton a labdarúgó megye I-ben.

Horváth Gábor

20201107 Ajka, Ajka Kristály focipálya, megye1-es foci: Ajka Kristály SE - Herendi PSK .Fotó: Balogh Ákos BA Veszprém Megyei NAPLÓ

Fotó: Balogh Ákos/Napló

A jelenlegi két legjobb megye I-es csapat csapott össze egymással szombaton Tihanyban. A hatalmas lendületben lévő éllovas és az utóbbi időben többször is pontot veszítő, de rendkívül masszív második helyezett találkozója minden bizonnyal telt házat vonzott volna a takaros tihanyi sportpályára, de ezt megakadályozta a járványhelyzet miatt hatályban lévő zárt kapu. Azt viszont nem akadályozta meg, hogy az érdeklődők (voltak szép számmal) a félsziget földrajzi adottságait kihasználva, a pálya melletti domboldalról kövessék figyelemmel a történéseket.

Például azt, hogy Henn révén először a Tihanyi FC veszélyeztetett, és azt, hogy mindkét együttes igyekezett letámadással nyomást helyezni a másikra.

Érdekesség, hogy a vendégek kispadján nem ült tréner, pedig kettő is van a Kristálynak, ám mindkettő játékos-edző, és Szabó Zoltán, valamint Jeney Gyula egyaránt a kezdőben kapott helyet.

Fotó: Penovác Károly/Napló

Az állapot nem tartott sokáig, Jeney ugyanis egy rossz mozdulatot követően lesérült és a vendégeknek máris cserélniük kellett.

Szedlacsek beadása okozta az első veszélyesebb szituációt a hazai kapu előtt, a másik oldalon Király szabadrúgása nem sokkal ment mellé.

A 22. percben a szépen kilépő Horváth Ákos ziccert rontott, amit azért bánhattak különösen a félszigetiek, mert pár perccel később hátrányba kerültek.

Szabó Zoltán cselezett a 16-oson belül, a tihanyiak szabálytalanul szerelték, a megítélt büntetőt Böröczky lőtte, a jobb alsóba helyezve a labdát, 25. perc: 0-1.

Nem sokáig örülhettek a vendégek, a házigazda is 11-eshez jutott, és Benedek magabiztosan értékesítette azt, 28. perc: 1-1.

Ahogyan egy rangadóhoz méltó, kissé ideges volt a hangulat. Nagy Dániel ki is húzta a gyufát a játékvezetőnél, amikor újabb hazai büntetőt reklamált, talán nem alaptalanul.

A 37. percben nagy ajkai helyzet maradt kihasználatlanul, de még a szünet előtt ismét megszerezte a vezetést a Kristály.

A 42. percben, egy szöglet után Szedlacsek volt eredményes, 1-2.

A Tihany kis híján rögtön egalizált, ám végül vendégelőnnyel vonultak pihenőre a felek.

 

A második félidőre úgy jött ki a Tihany, hogy a kapujához szegezte ellenfelét. A Kristály erre számított, és kontrákra rendezkedett be. A hazaiak számítása jött be, az 52. percben az üresen hagyott Slemmer egyenlített, 2-2.

A folytatásban Dróthnak kellett védenie. Darált a házigazda, olykor sikerült meglódulniuk az ajkaiaknak. Jó volt a meccs, mert mindkét együttes nyerni akart.

Simon lőtt kapu mellé, majd Dróth hárított lábbal egy hazai próbálkozást.

A 90. percben nagy esélyhez jutott a Kristály, Szabó Zoltán – aki a megye I-es mezőny egyik legjobb szabadrúgáslövője – 17 méterről próbálkozhatott. Labdája jó irányba ment, ám a kapu jobb oldalában, a gólvonal elől kifejelték a tihanyiak.

Maradt a döntetlen, ami az éllovas félszigetieknek kedvez, hiszen továbbra is három pont a különbség a felek között, úgy, hogy a Tihany egy meccsel kevesebbet játszott.

Lukács István: – A Kristály komolyabb minőséget képviselt, mint az eddigi ellenfeleink, ennek megfelelően nekünk is nehezebb volt játszani. Reálisnak tartom a döntetlent, szerintem egyik csapat sem érdemelt győzelmet. Talán mi egy kicsit közelebb álltunk hozzá.

Jeney Gyula: – Jó meccs, egy igazi bajnoki döntő volt, mivel mi pontszámban hátrányban vagyunk, a Tihanynak a döntetlen is jó volt. A szünetben mondtam a srácoknak, ezt a meccset úgy lehet megnyerni, hogy a hazaiak nekünk esnek majd, és a megszerzett labdát pontos passzokkal, jó indítással ziccerig tudjuk vinni. Összességében működött a játékunk, sajnos egyéni hibák akadtak, de ez benne van a futballban.

Tihanyi FC–Ajka Kristály 2-2 (1-2)

Tihany. Jv.: Kubicsek M. Tihanyi FC: Sevinger – Dévényi, Horváth Á., Benedek, Henn, Perger, Slemmer (Nemes G.), Nemes Á., Király, Barcza, Nagy D. Edző: Lukács István.

Ajka Kristály SE: Dróth – Szedlacsek, Szabó Z., Král, Kungl, Szarka (Szabados), Benecz, Szélessy (Simon), Ambrus, Jeney (Lajtos), Böröczky. Edző: Jeney Gyula, Szabó Zoltán.

Gólszerzők: Slemmer, Benedek, ill. Szedlacsek, Böröczky.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!