A Szeged-Csanádot fogadják

2021.04.07. 07:00

NB II: visszatérne az Ajka a győztes útra

Miután elszenvedte idei első bajnoki vereségét, hazai környezetben lép pályára az FC Ajka a labdarúgó NB II-ben. Kis Károly edző bízik benne, hogy nem törik meg tartósan a csapat lendülete.

Horváth Gábor

Az ajkai gólvágó, Nagy Krisztián jó játékára nagy szüksége van a csapatnak

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Utólag elmondható, hogy nem jött jól a válogatott mérkőzések miatti bajnoki szünet az FC Ajkának, amely az NB II-es mezőny legjobb formában lévő csapataként vonult el március derekán pihenőre.

A szünet utáni első fordulóban a harmadik helyen álló Gyirmót FC Győr otthonába volt hivatalos a tabella ötödik pozícióját elfoglaló együttes, amely a vasárnapi összecsapáson egy góllal kikapott. Ez volt az FC Ajka első bajnoki veresége 2021-ben, előtte tavaly december 13-án maradt pont nélkül a Veszprém megyei alakulat. A két időpont között Heffler Tiborék hét sikert arattak, egyszer pedig döntetlent játszottak.

Visszatérve a Gyirmót elleni találkozóra, azért volt különösen fájó a vendégek veresége, mert Kis Károly alakulata a meccs jelentős részében ellenfele fölé nőtt. Az első félidőben Szekér kapufát fejelt, Soltész előtt pedig több gólszerzési lehetőség is adódott.

A szünet után viszont feljavult a házigazda játéka, a győriek Kirják révén előnyhöz jutottak és ezt meg is tudták védeni a mérkőzés végéig.

- Az első félidőben működött, amit elterveztünk, sikeresen támadtuk le a hazaiakat, viszont sajnos a futballban gyakran történik ez: ha nem élsz a lehetőségekkel, az megbosszulja magát – tekintett vissza lapunk kérésére Kis Károly.

Az ajkai szakvezető elmondta még, a bekapott gól után is tudtak támadásokat vezetni, mindent megpróbáltak, és a véghajrában Tóth Barna betalálhatott volna, de sajnos nem sikerült egyenlíteni.

A Veszprém megyeiek ma 18 órai kezdettel, zárt kapus mérkőzésen a Szeged-Csanád Grosics Akadémia együttesét látják vendégül.

- Bízom benne, hogy nem törik meg a lendületünk, hiszen egy újabb nehéz feladat előtt állunk. A szegediek remek játékosállománnyal rendelkeznek, sok rutinos futballistájuk akad, támadóik mozgékonyak. Úgy gondolom, kemény csörte lesz – fogalmazott Kis Károly, aki többek között Simon Ádám, Aleksandar Jovanovics, Miroszlav Grumic és Gajdos Zsolt nevét emelte ki a mai rivális keretéből.

Az ajkai gólvágó, Nagy Krisztián jó játékára nagy szüksége van a csapatnak Fotó: Pesthy Márton/Napló

A Szeged-Csanád a tabella alsó részéhez tartozik, a 13. helyen áll, hat pontra a kiesőzónától, ugyanakkor az elmúlt hetekben eredményesen szerepelt a gárda. Dragan Vukmir alakulata a múlt héten 1-0-ra kikapott a Vasastól, előtte viszont négy mérkőzésen nem talált legyőzőre, s ebből hármat meg is nyert.

Októberben a Szeged 2-1-re megverte az akkor a koronavírus-járvány miatt tartalékosan felálló Ajkát.

Kis Károly a mai összecsapáson nem számíthat Szekér Ádám játékára, a középpályást a Gyirmót FC ellen állították ki második sárga lappal.

Kérdésünkre Kis Károly elárulta, hogy a góllövőlista élén álló Nagy Krisztián azért nem volt vasárnap a kezdőcsapatban, mert edzésen kisebb sérülést szenvedett. Nem volt százszázalékos állapotban, emiatt csak csereként számítottak ezúttal rá.

A kiváló támadó eredményes játékára nagy szüksége van az Ajkának, a csapatnál bíznak benne, hogy minél előbb megfelelő állapotba kerül a szezonban már 16 találatnál járó futballista.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!