Szoros vereséget szenvedett a BKSE

Ötven percig kiélezett mérkőzésen, a hajrában jobban összpontosító Grundfos Tatabánya nyerte a Balatonfüredi KSE elleni rangadót a férfi kézilabda NB I-ben.

B. Virág Rita

GRUNDFOS TATABÁNYA KC-BALATONFÜREDI KSE 28-24 (13–13)

Tatabánya, zárt kapus mérkőzés. V.: Bócz, Wiedemann. Grundfos Tatabánya: Wyszomirski – Hornyák P., ANCSIN G. 5, Sipos A., ILYÉS, GYŐRI M. 10 (3), JUHÁSZ Á. 6. Csere: BARTUCZ (kapus), Molnár B. 1, Debreczeni 2, Nemes R., Bozsovics 4, Balogh Zs. Megbízott edző: Sibalin Jakab-

Balatonfüredi KSE: Bősz – Rodríguez P., Malinovic 5, Szöllősi B. 5 (1), KEMÉNY 7 (2), VARGA M. 4. Csere: Andó (kapus), DÉNES J., Szűcs B. 1, Draskovics, Brandt 1, Szmetán M. Edző: György László

Kiállítások: 12, ill. 10 perc.

Hétméteresek: 4/3, ill. 6/4.

Bár a héten többen kisebb sérüléssel és betegséggel bajlódtak a fürediek közül, végül Dejan Malinovic és Bóka Bendegúz is felépült a szombati, Grundfos elleni rangadóra, míg Petar Topic térde még rendetlenkedett, ám a padon már helyet foglalt biztonság kedvéért.

Kemény László találata vezette fel a mérkőzést, amire 13 másodperc elteltével a korábbi füredi Győri Mátyás válaszolt. Kihagyott hazai helyzetek után Malinovic duplájával sikerült 4-2-re meglépnie a balatoniaknak. A 9. perchez érve csúnya jelenet szemtanúi lehettünk, a válogatott Sipos Adrián Varga Mártont arcon ütötte, amiért azonnal piroslapot kapott. Aztán egy perc múlva Debreczenyi ült le két percre. Az emberelőnyben Kemény és Szöllősi talált be, 4-7-re alakult az állás.

Szöllősi Balázs remek formában kézilabdázott, zsinórban lőtte a gólokat és az első negyedórához érve 10-6-ra meglógott a BKSE. Győri és Bozovic találataival kettőre felzárkózott a Tatabánya (9-11). Varga és Malinovic góljai után pedig láthatóan megakadt a fürediek támadójátéka, időt is kért György László.

Ancsin két percét nem tudta kihasználni a vendégcsapat a félidő végén. Ráadásul Ilyés Ferenc szerencsétlenül ütközött Malinoviccsal, akinek legérzékenyebb pontját találta el térddel és emiatt a balatoni játékost úgy kellett letámogatni. A Tatabánya viszont kihasználva a Füred hibáit egyenlített a szünetre (13-13).

Varga két perces kisbüntetésével indult a második felvonás, a megítélt hetest Győri váltotta gólra. Aztán Malinovic villant kétszer is (14-15). A BKSE azonban nem tudta megőrizni előnyét, és hiába játszott egymás után kétszer is emberelőnyben, mégis a házigazda növelte góljai számát (17-15).

Ebben az időszakban egymást érték a kiállítások, a vendégeknél Szűcs, majd Szöllősi ült le, aztán Ancsin is kiállt két percre. Kemény öt perces gólcsendet tört meg (19-17), aztán Juhász vette be Bősz kapuját. A BKSE azonban három perc alatt utolérte riválisát ( 49. perc: 20-20). Az utolsó tíz perc 21-21-es állásról indult meg.

A tatabányaiak részéről Győri nyújtott kimagaslót, ám még így is volt remény a füredi pontszerzésre (22-21). Aztán Bartucz megfogta Kemény hetesét, amely fordulópontot jelentett, mert az ellentámadás végén Ancsin gólt szerzett (23-21). Szűcs még szépített, de megint jött Győri, aki előbb hetesből, majd Ilyés passzából saját térfeléről szerzett üres kapus gólt a hét támadóra átálló balatoniak ellen (56. perc: 25-22).

Hiába kért időt György László, mert innen már nem volt visszaút. Újabb üreskapus találatok után a Tatabánya 28-24-re megnyerte a rangadót.

Sibalin Jakab: – Jár a balatonfüredieknek az elismerés, az első félidőben jobbára az ő akaratuk érvényesült a pályán. Nagyon jót tett nekünk, hogy ezt a játékrészt végül sikerült döntetlenre mentenünk. A kőkemény összecsapás a szünet után is folytatódott, s végül sikerült felülkerekedni riválisunkon. Ez a meccs jó hírverése volt a kézilabdának, és remélem nagy lökést ad nekünk a folytatáshoz.

György László: – Mindkét együttes dicséretet érdemel. Úgy gondolom, méltó ellenfelei voltunk a jó erőkből álló Tatabányának, a vereség dacára maximálisan elégedett vagyok a csapatommal. Várható volt, hogy a hajrára elfáradunk, mert kevés minőségi cserénk volt, de végig igyekeztünk minél szorosabbá tenni az eredményt. Nincs megállás, sűrű a program.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!