kosárlabda

2021.04.04. 19:21

Vereséggel kezdte a rájátszást a Motax KC Pápa

A második félidőben mutatott gyengébb teljesítményének köszönhetően szenvedett vereséget a pápai kosárlabda együttes a Hódmezővásárhely otthonában az NBI/B Zöld csoport playoff 1. fordulójában.

Rónai Tamás

Forrás: pexels

Vásárhelyi Kosársuli – Conoil Motax KC Pápa 87-76 (28-25, 21-23, 18-15, 20-13)

Hódmezővásárhely, zárt kapus mérkőzés. V.: Hervay, Földi, Mintál.

Vásárhelyi Kosársuli: Pavlovic 19/3, Bálint 21/3, Varga Z. 15/9, Rostás 13, Varga Á. 11/6. Csere: Bodócsi 5/3, Megyesi 3, Kozma. Edző: Tóth Tamás.

Motax KC Pápa: Sonyák 11, Hódi 11/9, Koma 16, Kiss K. 13/6, Erdei 10/3. Csere: Murai 12/3, Németh G. 3/3, Parcsami, Kocsis. Edző: Kálmán László.

A pápaiak ebben az esztendőben mindössze kettő vereséget szenvedtek az alapszakasz során, abból az egyiket az aktuális ellenfél, a Hódmezővásárhely ellen. A februári összecsapáson a hazaiak az utolsó percben fordítva arattak egypontos győzelmet a bakonyiak ellen, így joggal fűthette a visszavágás a vendégeket.

A találkozó nem indult jól a Pápa számára, Kálmán Lászlónak három perc elteltével időt kellett kérnie a hétpontos hátrány következtében (11-4). A rövid szünet jót tett a vendégeknek, Sonyák és Koma révén egy 8-0-s szériát produkáltak, ezzel a negyed derekán előnybe kerültek (11-12). Tóth Tamásnak is rendeznie kellett a sorokat a hazaiaknál, ami igen jól sikerült, hiszen Bálint és Pavlovic kosaraival visszaállították a hétpontos különbséget, amit az utolsó percben Németh és Hódi triplájával tudtak a pápaiak csökkenteni (28-25).

A második tíz percben fej-fej mellett haladtak a csapatok, mindkét együttes hárompontosokkal próbálkozott, melyből a vásárhelyiek jöttek ki jobban, ezért a 15. percben ismét időt kért a Pápa (37-33). Két perccel a nagyszünet előtt Hódi triplájával újra a Motax vezetett, de hazaiak Bálint Erik révén hatpontos előnybe kerültek (49-43). Az utolsó percben nem remegtek meg a pápai kezek, és zsinórban öt büntetőt értékesítve minimális hátránnyal vonulhattak pihenőre (49-48).

Remekül kezdték a vendégek a harmadik negyedet és a 23. percben 49-55-s Conoil előnyt mutatott az eredményjelző. A Hódmezővásárhely azonban ritmust váltott, mindkét palánk alatt átvették az uralmat, a lepattanók is rendre hazai kezekbe kerültek. A hazaiak a zsinórban kilenc pontot szerző Pavlovic révén a 29. percre kialakították a mérkőzés addigi legnagyobb különbségét (67-59), a vendégek csak kozmetikázni tudtak a dudaszóig (67-63).

Az utolsó etapban gyorsan dűlőre akarta vinni a mérkőzést a Vásárhely, a Varga testvérek szorgalmasan gyűjtögették a pontokat, így pillanatok alatt tíz pont fölé nőtt a differencia, sőt a végig remekül játszó Bálint kosaraival a negyed közepére eldőlni látszott az összecsapás (81-65). A Pápa egy 6-0-s rohammal próbált visszajönni a meccsbe, de a hazaiak már nem engedték ki a kezükből a győzelmet, és magabiztosan hozták a rájátszás első felvonását, ezzel megőrizve pályaelőnyüket (87-76).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!