A Veszprém jelenleg második a tabellán, három pont a hátránya

Csak a BFKA-Veszprém alakulata tudott pontot szerezni a férfi kézilabda NB I./B megyei gárdái közül. A fürediek és az ajkaiak kikaptak.

B. Virág Rita

A BFKA-Balatonfüred (a labdával Határ Péter) nem tudott pontot szerezni Pécsen

Fotó: Pesthy Márton/Napló

BFKA-Veszprém–Pécsi VSE 32-26 (19-16)

Veszprém, 50 néző. V.: Győr, Hadas. BFKA-Veszprém: Mikler, Nánási (kapusok) – Szűcs 1, Lukács 5 (4), Markovics 4, Nkousa 6, Dörnyei 2, Szabó 4, Csányi, Tóth I. 1, Sisa 2, Bene, Horváth M., Dobi 5, Khalil 2. Edző: Velky Mihály, Momir Ilics.

Kiállítások: 12, ill. 16 perc.

Hétméteresek: 4/4, ill. 2/1.

Elvétett hazai támadásokkal indult a Pécs elleni összecsapás, így a vendégek szereztek vezetést. Fej fej mellett haladtak a csapatok, hol az egyik, hol a másik alakulat vezetett egy-egy góllal (5-6, 11-10). A félidő hajrájához érve 12-12 után zsinórban három gólt szerzett a házigazda (15-12), s ezt a különbséget a szünetig tartani tudta.

Lukács hetesével és Nkousa találatával 21-16-ra alakult az állás, a vendég jobbára Vass góljaival próbálta tartani magát. A pécsiek korábbi válogatott kapusa, Szente Gábor kétszer kétperces kiállítást kapott, majd Szakcsit is kiküldték a játékvezetők, így kettős előnyben folytathatták az akadémisták.

A differenciát azonban nem sikerült növelni, sőt Vass Ákos szépített (21-18). Aztán Sisa duplájával újabb lendületet vett a BFKA, Dobi góljával pedig már hat volt közte (24-18). A Pécs nem adta fel, és egy 3-0-s szériával újra ott lihegtek a veszprémiek nyakán (24-21). Khalil megkapta harmadik kisbüntetését, kiszállt a játékból, majd Mikler hetest hárított. Markovics és Lukács vállalta a gólszerzést a hajrában, míg a Pécs védői újabb kétperces kiállításokkal nehéz helyzetbe sodorták csapatukat (29-24). Dörnyei a végén pedig bebiztosította a hazai győzelmet.

Budai Farkasok–KK Ajka 32-27 (15-14)

Budaörs, zárt kapus találkozó. V.: Kiu G., Kiu T. KK Ajka: Vikor, Baracskai (kapusok) – Márton 1, Tárkányi 3, Fülöp, Erőss 2, John 5, Forgács 3, Laufer 5, Ignácz 1, Perczel 1, Bonyhádi 6 (2). Edző: Tréki Tamás.

Kiállítások: 4, ill. 10 perc.

Hétméteresek: 3/2, ill. 2/2.

A kiesés ellen harcoló KK Ajka nagy lendülettel kezdett az ötödik helyen álló Farkasok otthonában. A Veszprém megyei csapat jól tartotta magát, s a félidő közepén 7-7-re állt a találkozó. Ekkor egy technikai hiba és két kapufa megálljt parancsolt az Ajkának, míg a budaörsiek 10-7-re elhúztak. Időt kértek a vendégek, sikerült megtörni a hazai rohamokat, Laufer és John találataival egyenlítettek (10-10). A félidő végéig egyik fél sem tudott jelentős előnyt kiharcolni, 15-14-gyel vonultak pihenőre.

A szünet után sorozatban négy hazai gól esett, amire nem érkezett ajkai válasz (35. perc: 19-15). Márton, majd John szépített, de Tréki edző ismét időt kért, mert láthatóan az öltözőben ragadtak tanítványai. Sajnos a megbeszélést követően sem csökkent a különbség, a Farkasok ügyesen tartotta a távolságot (45. perc: 25-21). Ekkor azonban újra megpróbáltak felzárkózni az ajkaiak, 25-24-re sikerült, sőt hazai időkérés után az egyenlítés is összejött (25-25). A Farkasok alakulata azonban tempót váltott, és egy 4-0-s sorozattal állva hagyta ellenfelét. Az Ajka erre már nem tudott reagálni.

PEAC–BFKA-Balatonfüred 35-27 (16-11)

Pécs, 20 néző. V.: Bába, Horváth P. BFKA-Balatonfüred: Gátvölgyi, Lakatos (kapusok) – Jánosi 3, Szmetán M. 5, Mellák 1, Valler, Gálfi, Breuer, Hegyi 2, Ág 1, Frauenberger 4, Hutvágner 8 (6), Kretz 2, Határ 1, Kovács. Edző: Kis Ákos.

Kiállítások: 4, ill. 8 perc.

Hétméteresek: 3/1, ill. 6/6.

A kiesés ellen küzdő PEAC otthonában jó esélyekkel lépett pályára a BFKA-Balatonfüred. Ennek ellenére rém­álomszerűen kezdődött az összecsapás, rengeteg ki nem kényszerített hibát vétettek a tópartiak, és ezt kihasználva a hazaiak előbb 5-2-re, majd 10-5-re elhúztak. Szmetán Máté fújt riadót, majd Frauenberger duplázott (10-8). Sajnos azonban Füstös kapus jól olvasta a balatoni próbálkozásokat, és a játékrész végére 16-11-es előnyt szerzett a házigazda.

A BFKA-Balatonfüred (a labdával Határ Péter) nem tudott pontot szerezni Pécsen
Fotó: Pesthy Márton/Napló

A szünet után sem változott a játék képe, a sokat hibázó fürediek nem tudták tartani a lépést a PEAC-cal, amelynek ezen a napon minden összejött (21-14). Kis Ákos próbált rendet rakni a fejekben, 26-22-re fel is zárkóztak tanítványai, ám ezt követően ennél közelebb nem tudták megközelíteni riválisukat. Végül a PEAC meglepő magabiztossággal nyerte meg a találkozót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!