jobbak voltak a második félidőben

2021.05.30. 20:03

Győzelemmel zárt a Balatonfüredi KSE

Győzelemmel zárta a férfi kézilabda NB I 2020/2021-es szezonját a Balatonfüredi KSE, amely a kiesést végül megúszó Dabas otthonában szerezte meg a pontokat.

Horváth Gábor

Bóka Bendegúzék a negyedik helyen fejezték be az idényt, a Dabas pedig megúszta a kiesést

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Dabas–BKSE 23-28 (14-13)

Dabas, 400 néző. V.: Nagy, Túróczy. Dabasi KC VSE: Holló – Ács 3, FEKETE 6, Török 4 (2), Szöllősi Sz. 3, Koller 3, Laurinyecz 1. Csere: Podoba (kapus), Horváth L., Tóth Á., Antal, Váczi 1 (1), Kende 2, Garajszki. Edző: Tomori Győző. Balatonfüredi KSE: BŐSZ 1 – Rodriguez 2, MALINOVIC 5, TOPIC 6, Dénes, Kemény, Bóka 2. Csere: Andó (kapus), Szöllősi B. 5 (4), Kőhegyi 1, DRASKOVICS 5, Brandt, Ág, Szmetán 1, Szűcs. Edző: György László. Kiállítások: 6, ill. 10 perc. Hétméteresek: 5/3, ill. 5/4.

A bennmaradásért még küzdelemben lévő Dabas vendége volt a zárókörben a biztosan negyedik BKSE. A fürediek pontatlan támadójátékkal kezdtek, ezt pedig kihasználta a házigazda, 4-2. Szöllősi Balázs két értékesített hetesével egyenlített a vendégcsapat, amely aztán a vezetést is átvette, 5-6. Voltak felvillanásai a Dabasnak, de a Balaton-partiak irányítottak, 8-11. A félidő hajrájában aztán utolérte riválisát a hazai gárda, amely Podoba védései után egyenlített, és hiába hárított Andó büntetőt, fordítani is tudott, 14-13.

A második félidőt a vendégek kezdték sokkal jobban, 35. perc: 15-18. Nem tudott újítani a Dabas, Draskovics találatát követően 21-16-ra vezetett a BKSE. A hazaiak időt kértek, 15 perc volt hátra a mérkőzésből.

Bóka Bendegúzék a negyedik helyen fejezték be az idényt, a Dabas pedig megúszta a kiesést Fotó: Balogh Ákos/Napló

Bősz védései után tovább nőtt a különbség, 16-23, egyértelművé vált, hogy nincs esélye a házigazdának a fordításra.

A dabasiak így annak szurkolhattak, hogy a hozzájuk hasonlóan szintén 10 egységgel rendelkező (de az egymás elleni eredményeket tekintve gyengébb) Cegléd ne szerezzen pontot a Veszprémi KKFT vendégeként. Nem szerzett, így az Orosháza mellett a Cegléd búcsúzik idén az NB I-től, a Dabas bennmaradt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!