Nantes-ban kezdi meg a BL-párharcot a Telekom Veszprém

Vajon visszatér-e újra a Telekom Veszprém a kölni Lanxess Arénába? Harcolhat-e újra az álmaiért, a Bajnokok Ligája-serlegért?

B. Virág Rita

A Vardarral szemben könnyedén jutott tovább a Telekom (pirosban Nilsson) Fotó: MT

Fotó: Vasvári Tamás

Hamarosan megtudjuk, hiszen a férfi kézilabdázók legrangosabb európai kupasorozatában már a negyeddöntőket rendezik, ahol a magyar rekordbajnok a francia HBC Nantes ellen vívhatja ki a final fourban való részvételt. A HBC Nantes otthonában kezdődik meg a párharc, csütörtökön 20.45 órától. A két csapat már a csoportkörben is megmérkőzött egymással, igaz, csupán egyszer. Akkora Telekom Veszprém 28-24-re nyert Franciaországban.

A veszprémi visszavágót aztán nem tartották meg, mert, bár már bemelegítettek a csapatok, közvetlenül az öszszecsapás előtt derült ki, hogy az egyik bíró megfertőződött a koronavírussal. A rendezők gondoskodtak pótjátékvezetőkről is, ám az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) illetékesei végül úgy döntöttek, túl sokan találkoztak a fertőzött sípmesterrel, nagy az egészségügyi kockázata a mérkőzésnek, ezért lefújták. Később 5-5-ös végeredményt állapítottak meg.

A HBC Nantes végül hatodik helyen jutott be a legjobb tizenhat közé, ahol a másik csoport második helyezettjével, a Kielcével mérte össze erejét. Nagy meglepetésre aztán a franciák jutottak tovább, miután előbb hazai pályán 25-24- re kikaptak, majd idegenben 34-31-re nyertek. A veszprémieknek ennél sokkal simább út vezetett a legjobb nyolc közé, hiszen a szebb napokat látott északmacedón Vardarral csaptak össze, és két nagyon sima meccsen biztosították be helyüket a negyeddöntőben (27-41, 39-30). David Davis, a veszprémiek vezetőedzője a meccset megelőzően arról beszélt, hogy mindegyik alakulat, amely elérte a negyeddöntőt, megérdemelten jutott el idáig.

A Vardarral szemben könnyedén jutott tovább a Telekom (pirosban Nilsson) Fotó: MT

Nincs egy olyan gárda sem, amelynek ne kellene itt lennie. Valamennyien úgy kézilabdáznak, mintha nem lenne holnap jegyezte meg. A Nantes-ról elmondta, szerinte egy remekül felkészített csapattal kell összemérniük az erejüket, amely remekül kontrázik, magabiztosan lövi a büntetőket, és a védelme is igen határozott.

- Fantasztikus negyeddöntő lesz, mint mindig, amikor idáig eljutunk – tette hozzá. Lékai Máté csapatkapitány megjegyezte, egyértelmű céljuk a négy közé jutás. A Nantes-ot kellemetlen stílusú ellenfélnek tartja remek kapusokkal, amely ellen nehéz játszani

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!