labdarúgó nb III

2021.05.07. 19:58

Perutz FC: csak a győzelem az elfogadható

Vasárnap a bennmaradás szempontjából rendkívül fontos mérkőzést játszik a Perutz FC, mely hosszú idő után végre hazai nézők előtt léphet pályára a labdarúgó NB ­III-ban. A Bicske ellen csakis a győzelem számít elfogadható eredménynek.

Haraszti Gábor

A sárga mezes Perutz FC izgalmas meccs előtt áll

Fotó: Penovác Károly/Napló

Nem sok kellett volna, hogy a Nagykanizsa otthonában 3-0-s állásról csodát tegyen a pápai alakulat, mely Hanzl Máté és Molnár Tamás góljával visszajött a meccsbe, sőt a 80. percben Artner Dávid ordító ziccerbe került, ám nem sikerült a gólvonal mögé juttatnia a labdát. Vagy mégis?

– A helyszínen és a videófel­vétel megtekintése után is úgy láttam, Artner lövése bent volt, más kérdés, hogy a játékvezető nem adta meg, de nem mentem fel a játékosomat, onnan be kellett volna vágni a léc alá – mondta Takács Gábor, a Perutz trénere. – Ettől függetlenül borzasztó rosszul kezdtük a meccset, talán soha ilyen rossz 30 percünk nem volt még. Ezután elkezdtünk futballozni, átvettük az irányítást, és még az első félidőben sikerült szépítenünk. A hármas változtatás bejött, hiszen pont a cserék hozták össze a második gólunkat. Aztán 19-re lapot húztunk, sajnos felső jött, így nem tudtunk pontot szerezni, de a második játékrészben látottakra lehet és kell is építeni.

Ősszel a bicskeiek örülhettek a három pontnak, most azonban revansra készülnek a sárga-kékek, akiknek három nyeretlen mérkőzés után már több botlás nem fér bele, vasárnap nyerni kell.

A sárga mezes Perutz FC izgalmas meccs előtt áll Fotó: Penovác Károly/Napló

– Úgy kalkuláltunk, hogy a hátralévő öt mérkőzésből hármat hoznunk kell – számolgatott a Perutz vezetőedzője. – Nem szeretnénk nagy terhet tenni a játékosokra, az sem jó, ha görcsössé válik a játékunk, ugyanúgy készülünk, ahogy eddig. Kielemeztem a Bicske játékát, tudjuk az erősségeiket és a gyengeségeiket, egy kellemetlen stílusú futballt játszó csapat az ellenfelünk, ami nem is fekszik feltétlenül nekünk, de ha úgy futballozunk, mint a második félidőben Nagykanizsán, nyerni fogunk.

Takács Gábor végezetül reményét fejezte ki, hogy a szurkolók jelenléte feldobja a játékosait, hiszen régen játszhattak már a szimpatizánsaik előtt. A meccset a helyszínen a védettségi igazolvánnyal rendelkezők és a velük érkező 18 év alattiak tekinthetik meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!