Veszprémi siker a Majális Kupán

2021.05.05. 21:56

Több hónap szünet után rendeztek ismét dartsversenyt Pápán

A Veszprémből érkező Lempner István győzelmével ért véget a pápai Holdkő Darts Klub szervezésében megrendezett Majális Kupa, ahol 21-en álltak dobóvonal mögé. A jól sikerült verseny sok kiváló játékot, izgalmas párosításokat hozott, s több 180-as dobás is született.

Haraszti Gábor

Huszonegy játékos mérte össze tudását a pápai egyesület eseményén

Fotó: Haraszti Gábor

Közel három hónap kihagyás után tudott ismét versenyt rendezni a pápai klub, a pandémiás körülményekhez igazodva még mindig a megszokottnál alacsonyabb létszámmal. A kupán 21 versenyző jelent meg, akik négy csoportba kerültek, innen négy versenyző jutott a 16-os fő táblára, onnan a négy nyertes az elődöntőkben folytatta. Elsőként Lempner István és Torda Tibor feszült egymásnak, a magas színvonalú mérkőzésen a nap fordulópontját is bemutató István nagy hátrányból felállva, döntő legben 4-3 arányban abszolválta a meccset, és elsőként jutott a döntőbe. Az elődöntők második összecsapását a hosszú versenyzés nélküli időszak után dobóvonalhoz álló Szigeti Gergely és a „meglepetésember”, Fejes János vívta. Utóbbi gyengébb kiszállózása miatt Gergely készülhetett a fináléra.

Huszonegy játékos mérte össze tudását a pápai egyesület eseményén Fotó: Haraszti Gábor

– Úgy gondolom, méltán volt a nap fénypontja a döntő, ahol szép, színvonalas játékot láthattunk a veszprémi és dunaszerdahelyi fiatalemberektől. Látszott, hogy mindketten mindent beleadva szerették volna elhódítani a győztesnek járó jutalmakat, végül az utolsó leget egy 180-nal megtoldva 4-1-re Lempner István nyert – tájékoztatott Szalai Richárd, a házigazda klub elnöke. – A legnagyobb kiszálló Volf Péter, a legtöbb 180 Stefankovics Károly nevéhez fűződött, a legjobb női versenyző Könyves Zoé lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!