Történelmi siker küszöbén a pápai kosárlabdázók

Ma este hazai pályán, az Óbudai Kaszások ellen koronázhatja meg egész éves teljesítményét a pápai kosárlabda-együttes az NBI/B zöld csoportjának döntőjében. Győzelem esetén bajnoki címet ünnepelhetnek a bakonyiak.

Rónai Tamás

A hazai pályán idén remeklő Motax KC ma 17.45 órakor fogadja riválisát

Fotó: Penovác Károly/Napló

Kálmán László együttese a rájátszásban bravúrt bravúrra halmozva jutott el a zöld csoport döntőjéig, ezzel kivívta a piros csoportban való szereplést a következő szezonban. Az alapszakasz során 5. helyen végzett a Conoil, ezért a playoff-ban az aktuális ellenfél rendelkezhetett a pályaelőnnyel. A pápaiakat azonban ez cseppet sem foglalkoztatta, és hatalmas csatában, harmadik mérkőzésen ejtették ki a Hódmezővásárhelyt, majd a Ceglédet oda-vissza sikerült legyőzniük, ezzel bejutva a fináléba.

– A szezon elején nem tűztünk ki végső helyezést, minden évben van egy alapelvárásunk, a legjobb nyolc közé szeretnénk kerülni. Úgy érzem, a csapat erre már a bajnokság elején alkalmas volt, hamar sikerült bebiztosítani a legjobb nyolc közé kerülést, ezt követően nyugodtabban és összeszedettebben tudtunk játszani. Őszintén szólva nem számítottunk arra, hogy az első helyért vívunk harcot, de a sok idegenbeli bravúr alapján rászolgáltunk erre – árulta el lapunknak Vajda József, a pápaiak szakmai igazgatója.

A hazai pályán idén remeklő Motax KC ma 17.45 órakor fogadja riválisát
Fotó: Penovác Károly/Napló

A döntő első felvonásán az alapszakaszt a második helyen záró óbudaiak kezdtek jobban, de a Motax KC felzárkózott, és a végén remekül hajrázott, így hatalmas lehetőség kapujába került.

– A mérkőzés hajrájában mutatott teljesítmény nem volt véletlen, a szezon során már többször is a remek végjátékunknak köszönhetően nyertünk fontos meccseket. Sok olyan játékos van a csapatban, akik a végén el tudnak dönteni szoros csatákat, ezt az Óbuda ellen is bizonyították, valamint a fiataljaink is felzárkóztak melléjük. Jól kezdtük a mérkőzést, utána mindkét együttesnél akadtak hullámvölgyek, a végén a Kaszásoknak nem sikerült pontot dobniuk, mi pedig remek dobószázalékkal kihasználtuk a megingásukat. Az első összecsapáson aratott győzelem nem azt jelenti, hogy az ellenfelünk feltartott kezekkel lép pályára pénteken; igazi sportemberek, akik mindent megtesznek majd az egyenlítés érdekében. Az előny nálunk van, de mindkét csapatot ugyanolyan esélyesnek tartom a bajnoki címre, az Óbuda egységes és erős csapat. Az mellettünk szólhat a jó játék mellett, hogy idén csak egy vereséget szenvedtünk hazai pályán, és nagyon szeretnénk most saját közönségünk előtt bajnoki címet ünnepelni – nyilatkozta Vajda József. A szurkolók ingyenesen tekinthetik meg a találkozót, védettségi igazolvánnyal vagy érvényes versenyengedéllyel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!